Apple Music için Dolby Atmos desteği yolda - Haberler - indir.com

Apple Music için Dolby Atmos desteği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 12:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın sahip olduğu müzik dinleme platformu olan Apple Music için yenilikler gelmeye devam ediyor. Her ay müzik servisine abonelik ücreti ödeyen kullanıcılar için platforma önemli bir destek getiriliyor. Artık Apple Music için Spatial Audio, Dolby Atmos desteği ve kayıpsız ses ile kullanıcılara üst seviye bir ses deneyimi sunulmaya başlanacak. Resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan Apple, çevrimiçi müzik servisi olan Apple Music için Dolby Atmos desteği, Spatial Audio ve Lossless Audio özelliklerini resmen duyurdu. Haziran 2021 itibariyle Apple Music abonelerine sunulacak olan yeni özellikler için ise ek bir ödeme yapmaya gerek olmayacak.

Lossless Audio özelliği, kullanıcılara kayıpsız bir ses deneyimi sunmayı heefliyor. Apple Music aboneleri, söz konusu bu özellik ile 75 milyondan fazla şarkıyı herhangi bir dosya formatına sıkıştırmak yerine yüksek çözünürlüklü olarak geçrek ses dosyaları üzerinden sunabilecek.

Epic Games ve Apple arasında Epic Games ve Apple arasında "Muz" tartışması

Apple Music’e Dolby Atmos desteği geliyor

Apple ise Dolby Atmos desteği ile alakalı  "Apple Music, ses kalitesinde şimdiye kadarki (kendi adına) en büyük ilerlemeyi kaydediyor" diyor. Dolby Atmos’un Apple Music için devrim niteliğinde bir ses deneyimi olacağı ifade ediliyor. Apple, platformuna Dolby Atmos destekli şarkılar eklemeye devam edecek. Ayrıca Dolby Atmos’lu şarkılar için özel çalma listeleri de yayınlayacak. Türkçe adı uzamsal ses olan Spetial Audio özelliği ile binlerce şarkıyı destekleyecek.

Apple müzik servisine Dolby Atmos desteği kazandırmanın yanı sıra Dolby iş birliği gerçekleştirerek büyük pazarlarda Dolby özellikli stüdyo sayısının iki katına çıkarılması, eğitim programları oluşturulması ve bağımsız sanatçılara kaynak sağlanması amaçlanıyor. Dolby CEO’su Kevin Yeaman ise iş birliği hakkında "Dolby Atmos ile Spatial Audio'yu tüm müzisyenlerin ve müziği seven herkesin kullanımına sunmak için Apple Music ile çalışıyoruz"  diyor.


Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldıApple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı
Apple Music, HiFi destekli abonelik paketi ortaya çıktıApple Music, HiFi destekli abonelik paketi ortaya çıktı

PAYLAŞ