Apple Music, en büyük rakibi Spotify'ı geride bırakmak üzere - Haberler - indir.com

Apple Music, en büyük rakibi Spotify'ı geride bırakmak üzere

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-07 17:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

En çok kullanılan müzik servisi olan Spotify,son günlerde rakibi tarafından abone sayısını arttıramamakta. Spotify,rakiplerinden önce oluşturulup en çok ilgi duyulan müzik servisi iken Apple'ın oluşturmuş olduğu müzik dinleme servisi ile 2. plana düşmek üzere. Apple Musıc ABD'de 36 milyona ulaştığını kullanıcılar ile paylaştı. Geçtiğimiz yıl 30 milyon aboneye ulaşan Apple Musıc,artan kullanıcı sayısıyla ABD'de 1. olma yolunda ilerliyor. Spotify ilk zamanlar İsviçre'de piyasaya sürülmüştür. 2011 yılında ise ABD'de piyasaya sürülüp,kullanılmaya başlanılan servis,kısa sürede pek çok kullanıcıya sahip olmuştu. Apple Musıc'de 2015 yılında tüm dünyaya sunulmuştu. İki müzik sisteminin de ücretleri aynı olmakta. Apple için ABD'deki kullanım sayısı oldukça önemli. Çünkü ABD firmanın ülkesi olmakta.

Kendi ülkesinde Spotify geçmek istemesi de bir takım ufak amaç olarak gözlemlenmekte. Hızlı büyüme gösteren Apple'ın ileriki günlerde iyi bir konuma geleceği vurgulanıyor. Bazı yorumcuların sentezledikleri bilgi doğrultusunda Apple'ın ürettiği mobil cihazlar, içerisinde Apple Musıc'in yüklü olduğundan dolayı kullanıcı sayısı olarak hızlı bir artış gösterdiği söylenmekte. Bu durumun Apple Musıc'in büyümesine kaç oranında katkı sağladığı bilinmeyenler arasında. Her ay Apple Musıc'in %5 oranında arttığı gözlemleniyor. Spotify servisinin ise her ay %2 oranında artış gösterdiği Apple Musıc'in öne geçeceğini bildiriyor.

Spotify servisini ücretsiz olarak kullananların sayısı da oldukça fazla. Ücretli ve ücretsiz bu servisi kullanan kullanıcıların sayısı ise 140 milyon olmakta. Spotify müzik dinleme servisini,ücretli kullananların sayısı ise azımsanacak bir rakam değil. 70 milyon civarında aboneye sahip. İleriki günlerde Apple Musıc servisinin, Spotify'i geçebilecek olma ihtimali artacak mı merak konusu.





PAYLAŞ