Apple Music Behind The Songs özelliğini yayımladı - Haberler - indir.com

Apple Music Behind The Songs özelliğini yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler müzik dinleme platformu Apple Music, her geçen gün yenilenen içerikleriyle daha fazla kullanıcıya hitap ediyor. Behind The Songs adlı projesiyle beraber artık şarkı yazarlarına, yapımcılara ve sezonluk olan müzisyenlerine yepyeni özellikler sunarak deneyimlerini geliştirecek. 

Behind The Songs adlı içeriklerine son zamanlarda oldukça aşina olunmaya başlandı. Birçok müzik şirketi özellikle d şarkıları nasıl hazırladıkları konusunda içerikler sunuyor. Söz konusu bu özellikle YouTube platformunda yayınlanıyordu. Apple Music bu konsepti kendine entegre ederek deneyimleri geliştirme kararı verdi. Sözleri çok sevilen bir şarkının söz yazarlarına ait olan tüm şarkıların bulunabileceği bir arayüz oldukça başarılı bir deneyim sunabilir. Bu sebeple yine muazzam şarkıların çıkış kaynağı da aynı stüdyo üzerinden olabilir. Öncesinde ise bu tarz filtreleri uygulamayabileceğiniz bir portal bulmak oldukça zor gözüküyor olsa da Apple Music üzerinden artık hepsini yapabiliyor olmakta oldukça başarılı bir adımdır. 

Apple Music öğrencilere altı ay ücretsiz oluyorApple Music öğrencilere altı ay ücretsiz oluyor

Abonelik imkanı daha da gelişiyor

Şarkı sözü yazarları, yapımcılar ve yayıncılar için ortak alan “Behind The Songs’da” Lyrics To Live By ve Song Stories gibi orijinal Apple Music içerikleri de aktif bir şekilde kullanılacak. Behind The Songs ile şarkı sözü, yapım stüdyosu, yayın şirketi gibi aramalar yapıp buradan çıkan şarkılar dinlenebilecek içinde yer alan video içeriklere ve editoryal özelliklere katılabileceksiniz. 

Ivors Academy ortaklığıyla ortaya çıkan bu proje kapsamında şarkıların arkasında kalan birçok isim konusunda daha detaylı bilgi sunulacak. İngiltere ve İrlanda'nın şarkı yazarlarını ve bestecilerini temsil eden ve her yıl içerisinde 'Ivors' ödül törenini düzenleyen Ivors Academy’nin bu konu ile ilgili olarak emeği ise oldukça büyüktür. Platform üzerinde yine Rising Star Award With Apple Music ödülleri de yayınlanacak. (27 Temmuz 2021’de açıklanacak)

Nile Rodgers Behind The Songs’u değerlendirmeden geçti

Chic grubunun gitaristi, Amerikalı aranjör, yapımcı ve Apple Music üzerinde şarkı sözü yazarlarının hikayelerine de yer veren “Deep Hidden Meaning” adlı radyo programlarının sahibi olan Nile Rodgers, Behind The Songs’u yeni bir alan olarak değerlendiriliyor. Şarkı sözü yazarları topluluğuna bu şekilde bir yatırım yapılması sonucunda daha kaliteli çalışmalar yapılacağı da belirtiliyor. 

Sanatçıların kazandırmış olduklarının yanı sıra müzisyenlerin ve söz yazarlarının kazandırmış oldukları devede kulak olarak değerlendiriliyor. Söz yazarlarının kendi toplulukları dışında bugüne kadar kendilerini dile getirecekleri net bir platform bulunmuyordu. Yine birçok müzik severin, sevdikleri şarkıları dinlerken söz yazarlarının kimler olduğuna dair da henüz bir fikir bulunmuyor. Apple Music her geçen gün çeşitli çalışmalarla deneyimini geliştiriyor. 

 


Apple Music üzerinden iki radyo kanalı yayına başlayacakApple Music üzerinden iki radyo kanalı yayına başlayacak
Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyorSpotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor
Apple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacakApple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacak

PAYLAŞ