Apple Music Android Auto’ya çıkıyor - Haberler - indir.com

Apple Music Android Auto’ya çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 14:55:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple, kendi Music uygulamasını Android için yayınladı. Apple Music adlı bir müzik uygulaması, Android versiyonu için güncelleme alarak yayınlandı. Bu güncellemeyle gelen en büyük yeniliklerden biri ise Android Auto desteği oldu. Android kullanıcısı olmasına rağmen hala Apple Music servisini tercih edenler bundan böyle Google'ın araç içi bilgi ve eğlence platformundan da yararlanabilecekler. Apple, bu güncellemeden birkaç ay önce test etmeye başlamıştı.

Apple Music Android Auto’ya çıkıyor

CarPlay gibi rakip bir platforma da sahip olan Apple şirketi, Android Auto'ya müzik servisi için desteğini önce getirerek YouTube müzik servisini de alt etmiş oldu. Google, otomobillere özel YouTube Music deneyiminin çok yakında geleceğini duyurmuştu. Ayrıca Google da, iOS 12'nin yayınlanmasının hemen ardından Google Haritalar'ı CarPlay platformuna getirmişti. Apple, Android işletim sisteminin bazı rahatlıklarını göz ardı etmiyor. Apple Music, iOS'ta ter almana microSD karta depolama imkanını destekliyor. Son günlerde Apple her ne kadar işletim sistemindeki sorunlarla gündemimize gelse de hızlı bir şekilde bu sorunları çözeceğini düşünüyoruz. Apple, dün ortaya çıkan bir habere göre rehberinde "H" harfini içermiyordu. Daha öncesinde ise basit bir kod ile tüm Apple cihazlar yeniden başlatılıyordu.

Samsung'tan Apple'a göndermeli tweet!Samsung'tan Apple'a göndermeli tweet!

Apple, ilerleyen zamanlarda bir güncelleme yayınlayıp bu sorunların tümünü çözecektir. Konumuza geri dönecek olursak Apple Music Android uygulamasına gelen son güncelleme ile birlikte şarkı sözlerini girerek arama imkanına sahip olabilirsiniz. Bu özellik kullanıcıların hoşuna gidecek bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bazen dinlediğimiz şarkıların tam isimlerini bilmiyoruz. Onların yerine şarkının sözlerini arayarak, şarkıya ulaşabilirsiniz. Ayrıca iOS'a gelmiş olan iyileştirilmiş sanatçı görünümü de Android'e taşınıyor.

Böylelikle Android platformunda müzik dinlemek için Spotify kullanmayan kullanıcılar Apple Music'e yönelmişti. Bu kullanıcılar artık Apple'ın müzik uygulamasına Android işletim sistemi üzerinden ulaşabilecek. Her ne kadar Spotify gibi dişli bir müzik platformu olsa da bazı kullanıcılar Apple'ın müzik uygulamasını daha iyi buluyor. Bundan dolayı Android kısmına gelmesi istenen Apple Music, uzun zamandır bekleyen kullanıcılarını memnun edecek. Hemde iOS'ta olmayan bazı özellikleri de içerisinde barındırıyor.


Apple Watch Series 4 Ülkemiz Fiyatı Belli OlduApple Watch Series 4 Ülkemiz Fiyatı Belli Oldu
Apple teknik servis ücretler belli olduApple teknik servis ücretler belli oldu
Baştan tasarlanan yeni Apple Watch Series 4Baştan tasarlanan yeni Apple Watch Series 4

PAYLAŞ