Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor! - Haberler - indir.com

Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın teknoloji devi Apple ünlü analist Ming-Chi Kuo’nın tahminlerine göre bu yıl en az altı adet mini-LED ekranlı ürünü piyasaya sürecek.

Geçtiğimiz sene mini-LED ekran konusuyla sık sık gündeme gelen Apple’ın 2020 senesinde bu alanda ciddi adımlar atacağına dair söylentiler var. Apple’la ilgili isabetli tahminleriyle tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo şirketin bu sene içerisinde mini-LED ekran teknolojisine sahip altı farklı ürünü piyasaya süreceğini açıkladı. Ming-Chi Kuo’nun söylediğine göre bu cihazlar  12,9-inç ‌iPad Pro‌, 27-inç ‌iMac Pro‌, 14,1-inç MacBook Pro‌, 16-inç ‌MacBook Pro‌, 10,2-inç ‌iPad‌ ve 7,9-inç ‌iPad‌ Mini olacak.

Apple'dan iMac için radikal bir patent aldı!Apple'dan iMac için radikal bir patent aldı!

Ming-Chi Kuo’nun oldukça kesin konuştuğu Apple’ın yeni mini-LED ekranlı ürünleri teknoloji pazarında büyük bir patlama yaratacak gibi duruyor. Şirketin piyasaya sürdüğü ürünlerde mini-LED’de bulunmayan “burn-in” sorununu yaşamak istediği düşünülürse bu tahminin gerçek olma olasılığı da oldukça yüksek gibi duruyor. Ayrıca Apple’ın OLED ekran konusunda Samsung’a olan bağımlılığına da son vermek istemesi şirketin bu yönde bir atılım yapabileceği ihtimalini iyice güçlendiriyor.

Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!

Sızıntılardan öğrenildiği kadarıyla nesil mini-LED panelleri LG Display‘den de alabilen Apple ayrıca bu yeni ekran sayesinde daha ince ve daha hafif cihazlarda üretebilecek. Canlı renk seçeneklerine de destek verdiği söylenen bu panellerin daha yüksek kontrast sunacağı ve HDR içerikler için yüksek parlaklık sunabileceği söyleniyor. 2020 yılı için sadece tablet ve Mac modellerinde mini-LED ekran kullanmayı planladığı aktarılan Apple’ın 2021 senesinde aynı stratejiyi iPhone modellerinde de izleyeceği düşünülüyor.


2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy
Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!

PAYLAŞ