Apple, meşhur oyun Fortnite’ı App Store’dan yasakladı - Haberler - indir.com

Apple, meşhur oyun Fortnite’ı App Store’dan yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-25 10:00:20
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Son dönemlerin en popüler oyunlarından bir tanesi olan Fortnite için Apple’dan sürpriz bir karar geldi. Apple uygulamayı kara listeye alırken, bundan sonraki süreçte iPhone modellerinde oyunun oynanmasını istemiyor. Böylece gibi devasa bir platformda Fortnite sistem dışı kalmış oldu.

Apple ile Epic Games arasında yaşanan tartışmalarda iki taraf da birbirine karşı acımasız bir şekilde davranmaktan geri kalmıyor. AppStore üzerinden alınan komisyonlar nedeniyle Apple ile davalık olan ve geçtiğimiz günlerde karara bağlanan mevcut gelişme, mahkeme bitmesine rağmen şirketler arasındaki gerilimi sonlandırmadı.

Epic Games’ten Apple’a suçlama

Epic Games, Fortnite gibi popüler oyunlarda uygulama içi satın alma sisteminin geliştirmek ve Apple'a komisyon ödemeden tüm gelirleri almak istemesi ile birlikte mevcut tartışmanın fitili ateşlenirken, şimdi yeni bir hamle Apple’dan geldi. Apple tarafından resmi bir şekilde açıklanmamış olsa da Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Fortnite hamlesi sonrasında konu ile ilgili resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı. Sert ifadelerin kullanıldığı açıklamada Apple’a adeta ateş püsküren CEO, “Apple’dan yine rekabet karşıtı olağanüstü bir hamle geldi. Apple gücünü pazarı yeniden şekillendirmek ve kazananla kaybedeni seçmek için kullanıyor” dedi. App Store'dan engellenen mevcut oyun, bu nedenle de oyunu indirmek isteyenlere cevap veremiyor. Oyunu indirmek isteyenler için şu anda ikinci bir seçenek de bulunmuyor. Yaşanan bu olay sonrasında Apple karşı Epic Games'ten alternatif bir çözüm de gelebilir.

Apple durumu doğruladı

Yaşanan gelişmelerin ve Epic Games tarafından gelen açıklamaların ardından Apple sadece olayı doğrulamak ile yetindi ve konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı. Şu anda kesin olarak yaşanan bu durum, en çok Apple kullanıcılarını mağdur etmiş durumda. Zira hem Android hem de iOS platformlarında en çok tercih edilen ve oynanan oyunlardan birisi olan Fortnite için alınan bu karar, milyonlarca oyuncunun oyunu yeniden indirememesine neden olacak. Bu nedenle de başta Apple olmak üzere kullanıcıların ciddi bir şekilde eleştirisine yol açan mevcut hamlenin ilerleyen dönemlerde pek çok farklı olaya daha sahne olması bekleniyor. 





PAYLAŞ