Apple Memoji ve Samsung AR Emoji Karşı Karşıya Geldi - Haberler - indir.com

Apple Memoji ve Samsung AR Emoji Karşı Karşıya Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-19 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple, ilk defa iPhone X serisi ile beraber Animoji adlı bir özelliğini kullanıma sunmuştu. Emojilerin hareketli halini kullanıcılar yüzlerinde kullanabiliyor ve yüz ifadeleri oluşturabiliyorlardı. Face ID teknolojisi yardımı ile geliştirilen bu özellik 3D sensörler ile beraber kullanıcının yüzünü algılayarak bu animojilere aktarım yapabiliyordu. iPhone X'te yer alan TrueDepth kamera sisteminde ortam ışığı sensörü, kızılötesi kamera, mikrofon, hoparlör, yakınlık sensörü ve ışık projektörü gibi birçok özellik ufak çentik alanına sığdırılmıştı. Bu sensörler ve kamera teknolojileri sayesinde yüz A11 Bionic işlemcisi yardımı ile taranıyor ve iPhone X'in kilidi yüz tanıma sistemi ile açılmış oluyor.

iOS 12 ile beraber Apple yeni bir özelliğini daha duyurdu ve Memoji adlı özelliği sayesinde kullanıcıların kendi emojilerini oluşturmasına olanak sağlayacak. Farklı saç, göz, kaş, burun stilleri gibi özelliklerin kişiselleştirilebildiği Memoji ile kullanıcılar oldukça eğlenceli vakitler geçirebiliyorlar. Bu oluşturulan emoji filtreleri çeşitli alanlarda paylaşılabiliyor ve hatta FaceTime görüntülü görüşmeler de dahi kullanılabiliyor. Bu noktada rakip şirket Samsung ise AR Emoji adlı özelliğinde benzer bir işlemi yapıyor ve kullanıcıların kendi emojilerini oluşturmasına olanak sağlıyor.

Hem Memoji hemde AR Emoji teknolojileri kendi alanlarında çeşitli avantajlara ve güzel yanlara sahip durumdalar. Farklı yapılara ancak benzer işleyişe sahip olan bu teknolojierin karşılaştırıldığı test videosuna aşağıdan erişebilirsiniz.





PAYLAŞ