Apple MagSafe aksesuarı kalp cihazlarınızı etkileyebilir! - Haberler - indir.com

Apple MagSafe aksesuarı kalp cihazlarınızı etkileyebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 11:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir Apple MagSafe teknolojisinin sağlık açısından sanıldığı kadar iyi olmadığı konuşuluyordu ki Amerikan Kalp Derneği bugün yaptığı açıklamayla Apple’ın MagSafe teknolojisinin kalp cihazları için risk teşkil ettiği iddialarını doğruladı.

Bu senenin Ocak ayında Apple, en son amiral gemisi iPhone 12 ve MagSafe aksesuarlarının, kalp pili, implant kardiyoverter defibrilatör (ICD) ve diğer implantlardan uzak tutulması gerektiğini açıklayarak cihazların güvenli mesafede kullanılması gerektiğinin altını çizmişti. Şirket konuyla ilgili olarak yayımladığı destek belgesinde MagSafe aksesuarlarının ve iPhone 12 modellerinin belirtilen tıbbi cihazlardan en az altı inç uzakta tutulması gerektiğini söylüyor. Buna ek olarak, bu cihazlar arasından kablosuz şarj edilebilen modeller varsa bu cihazlar özelinde mesafenin on iki inçten fazla olması gerektiğinin de altını çiziyor.

ABD Dizüstü bilgisayarlarında Apple liderliğini kaybettiABD Dizüstü bilgisayarlarında Apple liderliğini kaybetti

Amerikan Kalp Derneği (AHA), Medtronic, Abbott ve Boston Scientific gibi üreticiler de konuyu değerlendirme altına alarak tıbbi cihazlarının manyetik duyarlılığa sahip olduğunu teyit etti. Amerikan Kalp Derneği, MagSafe teknolojisine sahip Apple cihazlarının cilt üzerine ya da cilde çok yakın olduğunda kalp cihazlarında parazite neden olabileceğini açıkladı. Araştırmacılar yaptıkları açıklamalarda AppleInsider aracılığı ile yaptığı açıklamada, iPhone 12 Pro Max ile çalışma yaptıklarını belirtiyor. Konuyla ilgili yürütülen araştırmaların sonunda MagSafe teknolojisinin kalp cihazı üzerinde olumsuz etki yarattığı kesinleşmiş oldu.

Yapılan açıklamalara göre araştırmada iPhone 12 Pro Max’in yanı sıra 11 kalp pili ve defibrilatör kullanılmış. Kullanılan tüm bu cihazlardan bazıları hastalara implante edilirken, bazılarının ise henüz kutusundan yeni çıkarıldığı belirtiliyor. Bu testin sonucunda parazit miktarlarında az da olsa bir değişim olmuş ancak durumdan tüm tıbbi cihazlar etkilendiği saptanmış. Bu nedenle konuyla ilgili olarak doldurulan raporda, iPhone 12 Pro Max’in 0,6 inç’e kadar bir mesafede tutulmadığı takdirde manyetik ters çevirme modunu tetikleyebildiği bildiriliyor.

Apple, yeni iOS özelliklerini paylaştı

Apple daha önce yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz sene piyasaya sürülen iPhone 12 serisinin, kalp pillerini iPhone 11 modellerinden daha fazla tehdit etmediğini iddia etmiş olsa da araştırmayı yürüten Amerikan Kalp Derneği şirketle aynı fikirde değil.

Amerikan Kalp Derneği söz konusu iddiaları ispat edebilmek için de eski nesil bir iPhone 6 modeliyle de aynı testi gerçekleştirmiş. Bu testin sonucunda ise eski model iPhone’ların zararsız olduğu teyit edilmiş durumda. Araştırmada 148 hastadan oluşan bir örneklem boyutunda hiçbir mıknatıs tepkisi vakası gözlemlenmemiş. Bunun yanı sıra yürütülen bu araştırma kardiyak implante edilebilir elektronik cihazların (CIED) kullanıcılarının, güçlü bir mıknatısa sahip her şeyin çevresinde dikkatli olmamaları gerektiğini de belirtmekte.

 


ABD’de HP’den Apple’a karşı önemli üstünlük!ABD’de HP’den Apple’a karşı önemli üstünlük!
Apple’ın yarışmasını 16 yaşında Türk bir öğrenci kazandıApple’ın yarışmasını 16 yaşında Türk bir öğrenci kazandı

PAYLAŞ