Apple macOS Majove Yayınlandı, İşte Tüm Yenilikler - Haberler - indir.com

Apple macOS Majove Yayınlandı, İşte Tüm Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 10:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bir süredir beklenen yeni macOS güncellemesi geçtiğimiz gün sunuldu ve tüm kullanıcılar için indirilebilir duruma geldi. Tamamen ücretsiz olan bu yeni güncelleme ile beraber birçok yenilikte gelmiş oldu. Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2018 etkinliği ile beraber yeni MacOS Mojave sürümü tanıtılmıştı. Ancak o günden beri yeni sürüm bekleniyordu. Ayrıca yeni sürüm ile beraber gelecek olan “karanlık mod” özelliği de en dikkat çeken yeniliklerden birisi olarak biliniyor. Birçok eski modeline de destek sunan bu yeni güncellemeye dair tüm detaylar yayınlandı.

Geçmiş modellerine de güncelleme desteği sunan Apple bu noktada şu cihazları sıralıyor ;

  • 2012 ve sonrasında piyasaya çıkan MacBook Air modelleri 
  • 2012 ve sonrasında piyasaya çıkan MacBook Pro modelleri
  • 2012 ve sonrasında piyasaya çıkan Mac mini modelleri
  • 2012 ve sonrasında piyasaya çıkan iMac modelleri 
  • 2015 başı ile sonrasında piyasaya çıkan MacBook modelleri

 macOS Mojave Güncelleme Yenilikleri

Karanlık Mod

Uzun zamandır en çok istenen özellikler arasında yer alan Karanlık Mod özelliğini yeni Mojave sürümü ile beraber görüyoruz. Özellik gece kullanımlarında daha kolay bir okuma ve deneyim sunuyor. Apple’ın güncellemeler ile bu özelliğini geliştirmesi ve iyileştirmesi bekleniyor.

Yenilenmiş Ekran Görüntüsü

Artık Mac cihazlarda ekran görüntüsü alma kombinasyonu yenilendi. Bu noktada normalde Command-Shift-4 ile alınan ekran görüntüsü artık Command-Shif-5 olarak yenilendi. Ayrıca araç menüsü ile kullanıcılar ekran kayıtları üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilecekler.

Yenilenmiş App Store

App Store oldukça değişti ve Keşfet benzeri bir öneri sekmesi eklendi. Bundan böyle kullanıcılar yenilenmiş market üzerinde daha kolay bir gezinti sağlayabilecekler.

Diğer yeniliklere bakacak olursak artık dinamik bir masaüstü kullanıcıları karşılıyor. Bu sayede günün saatine göre masaüstündeki ışıklar ve renkler farklılık gösterebilecek. Ayrıca aynı türde dosyaları artık otomatik bir şekilde yeni işletim sistemi daha düzenli tutabilecek. Bu sayede alakasız dosyaların karmaşıklığı kalkmış olacak.





PAYLAŞ