Apple Macbook'lar için yeni bir kablosuz şarj patenti aldı - Haberler - indir.com

Apple Macbook'lar için yeni bir kablosuz şarj patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-06 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın yeni nesil kablosuz şarj teknolojisi ile alakalı almış olduğu yeni bir patent ortaya çıktı. Söz konusu bu patente göre iPhone, iPad ve Apple Watch cihazlarını kablosuz bir şekilde şarj edebilen MacBook cihazı yer alıyor. Kablosuz şarj teknolojisi özellikle 2020 yılında daha da geliştirilmiş ve işlevsel bir hale getirilmeye çalışılıyor. Bu alanda birçok şirketin çalışmaları devam ederken, hızla yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda yatırım yapan isimlerden olan Apple’ın yeni kablosuz şarj patentinin ortaya çıkışı da, bazı detayları gözler önüne seriyor.

9to5Mac kaynaklı habere göre Apple’ın bu yeni teknolojisi ile beraber MacBook cihazı üzerinde olduğu gözüküyor. Çizimlere göre iPad, iPhone ve Apple Watch’u kablosuz bir şekilde MacBook üzerinden şarj ettiği gözüküyor. Ayrıca iki yönlü şarj bobinleri ile MacBook’un da kendisini kablosuz şarj ettiği gözüküyor.

Apple'ın 5 gizli projesi ortaya çıktıApple'ın 5 gizli projesi ortaya çıktı

Apple’dan yeni kablosuz şarj özellikle MacBook gelebilir

Yine patentte yer alan detaya göre iPad ile yapılan bir kablosuz şarj işlemi de gözüküyor. Patent çizimine göre iPad cihazın Apple Watch ve iPhone modelleri kablosuz şarj ettiği gözüküyor. Ayrıca MagSafe batarya kılıfı için de yine bir patent yer alıyor. Orda ise iPhone ve AirPods şarj oluyor. Patentte yer alan bir nota göre ise şirketin standart kablolar ile çalışsa bile her cihazın kendi güç kaynağına ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Bu durum ise seyahatler esnasında özelliğin işlevselliğinden kayıp yaşanacağı durumunu ortaya çıkarıyor.

Patentte belirtilenlere göre MacBook ile kablosuz olarak diğer cihazlar şarj edilirken cihazların konumlandırılması için özel bir yer almayacak. iPhone, iPad veya Apple Watch cihazları MacBook’un önü veya arkasına katılarak şarj edilebilecek. Bu sistemin şuan için nasıl işleyeceği ve nasıl bir performans göstereceği henüz merak ediliyor.


Apple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardıApple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardı
Apple ve Prepear davası otuz gün ertelendiApple ve Prepear davası otuz gün ertelendi

PAYLAŞ