Apple MacBook'lar İçin Kendi İşlemcisini Üretiyor - Haberler - indir.com

Apple MacBook'lar İçin Kendi İşlemcisini Üretiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-02 20:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple'ın MacBook dizüstü bilgisayar serileri için Intel'nı CPU'larını kullanmak yerine kendi ARM tabana sahip işlemcilerini kullanmanın yeni yöntemlerini arıyor. Bu sayede tıpkı iPhone ailesinde olduğu gibi dizüstü bilgisayar modellerinde de kendi işlemcisi ile bir çözüm sağlamış olacak. ARM tabanlı Mac düşüncesi uzun zamandır bulunurken yeni ortaya çıkan bir habere göre Apple bu yolda geliştirmelere ve çözüm üretmeye başlamış durumda. Sektör kaynakları tarafından belirtilene göre Apple'ın dizüstü bilgsayarları için çekirdek işlemcilerin ve iPhone'lar için modem yongaların, dokunma kontrolü ve ekran sürücü işlevlerini tekil yonga geliştirmesiyle ilgilendiği ifade ediliyor.

Modem yonga geliştirmesi Apple için küçük bir iş denilebilirken, MacBook ailesi için tamamen yeni bir işlemci tasarımı ve geliştirmesi oldukça büyük bir iş ve çaba gerektiren bir durum diyebiliriz. Söylentiler sonrasında bu durumun gerçek olduğunu ve yakın zamanda daha net detayların ortaya çıkabileceği ifade ediliyor. Bir yonga endütrisi yöneticisi ise dizüstü bilgisayarların oldukça inceldiğini ve tüketicilerin ise fazla hareket imkanı ile uzun pil ömrü istediklerini dile getiriyor. Bu noktada güç verimliliği üst seviye olan ARM mimarisi için ise MacBook modellerine birebir geliştirme ve işlemci modeli olacak diyebiliriz.

Intel ise güç verimliliği ve daha iyi performans noktasında mobil platformunda öne çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak yeni Kaby Lake işlemcileri bu amaca yönelik geliştirildi diyebiliriz. Bakalım Apple'ın kendi tasarlayacağı bu işlemciler gerek güç tasarrufu gerekse performans noktasında neler sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ