Apple Macbook için yeni bir patent aldı - Haberler - indir.com

Apple Macbook için yeni bir patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-30 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

MacBook Pro modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkan Touch Bar için yeni bir patent ortaya çıktı. Konu hakkında elde edilen bilgilere göre, bu yeni modellerde yer alacak olan Touch Bar, daha işlevsel bir kullanım sağlayacak. Patentte yer alan özellik bir kaç yıldır iPhone akıllı cihazlarda ve Apple Watch'larda kullanılıyordu. Taşınabilir bilgisayar dünyasında modelleriyle üretilmiş olan Apple, Intel işlemciler ile beraber kendi ürettiği işlemcileri de kullanmaya başladı. Apple M1 olarak adlandırılan işlemci sayesinde yüksek performans artışı sağlandığı belirtilmişti.

MacBook Pro Touch Bar için yeni bir patent alındı

iPhone akıllı cihazlarda uzun bir süredir kullanımda olan Force Touch özelliği MacBook Pro'larda da yerini almak üzere hazırlanıyor. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan patent belgesine göre MacBook Pro'larda yer alan bu dokunmatik ekranlarda şiddetli basmalar için fonksiyonlar oluşturulacak. Ofis tarafından yayınlanan MacBook Pro Touch Bar patentinde, şekil üzerinde sistemin nasıl konumlandırılacağı hakkında çeşitli bilgiler yer alıyor.

Yeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldıYeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldı

Daha önceden de olduğu gibi klavyenin üstünde yer alacak olan Touch Bar içinde, görüntü katmanıyla birlikte normalden daha fazla basma şiddetini algılayan sensörler konumlandırılacak. Buna karşılık ise ekranlar üzerinde şiddetli kullanım yapılması, panellerin zarar göreceği ihtimalini de akıllara getiriyor. Ancak söz konusu bu yeni patentte bu şiddetli basmanın köşe tarafına iletileceği belirtilen durumlar arasındadır. Bu sayede panelin uzun süre kullanıcılar tarafından kullanılması amaçlanıyor. Yeni patentteki donanıma sahip olan modellerin ne zaman satışa çıkacağı ise henüz bilinen bir durum değildir. 


MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenekMacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek
Evden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttıEvden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttı
16 inç MacBook Pro modelinin Türkiye fiyatı zamlandı16 inç MacBook Pro modelinin Türkiye fiyatı zamlandı

PAYLAŞ