Apple, Mac fiyatlarını artırmayı planlıyor - Haberler - indir.com

Apple, Mac fiyatlarını artırmayı planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Cupertino merkezli olan şirket fiyat politikası üzerinde yeni bir çalışma yapma kararı aldığını dile getirdi. Bu doğrultuda ise Apple gelecekteki dönem içerisinde duyuracağı Mac modellerinin fiyatlarında artış yapma kararı aldı. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden biri olan Apple gelecekteki dönem içerisinde yeni Mac modellerini tanıtmak üzere hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz günler içerisinde Apple'ın tanıtımını gerçekleştireceği yeni Mac modellerinde M2 yongasını kullanacağı bilgisi elde edilmişti. M1 ile gelen Mac modelleri büyük bir ses getirmeyi başarmıştı. Hatta öyle ki Apple'ın satışları neredeyse bu cihazlarla ikiye katlanmayı başardı. Durum bu şekilde olunca da Apple da M1 yongasının devamı için harekete geçti. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın, Haziran ayı içerisinde yeni bir etkinlik düzenlemesi bekleniyordu. Bu etkinlik ile beraber M2 yongasından güç alacak olan 2 farklı MacBook modelinin tanıtımının yapılmasına da kesin gözüyle bakılıyordu. 

Rusya'dan Apple'a 12 milyon dolarlık ceza kesildiRusya'dan Apple'a 12 milyon dolarlık ceza kesildi

Apple fiyatlarda artış yapmayı düşünüyor

Apple'ın bu gelişmelerin ardından MacBook modelleri için nasıl bir fiyat değişikliğine gideceği merak edilen konular arasındadır. Konuyla ilgili olarak sızdırılan bilgilere göre Apple yeni MacBook modellerini fiyatını sabit tutup, eskilerinin fiyatında düşüklüğe gitmek yerine, eski modellerin fiyatlarını sabit tutup yeni modelleri zamlı bir fiyattan satışa çıkacak. Bu kararın temel nedeni ise yaşanan çip krizine bağlanmış durumdadır. Küresel anlamda yaşanan çip krizi, bu durumda etkili olabilir. Durum böyle olunca da birçok firma da ya üretim ara vermek zorunda kaldı ya da fiyatlarını artırma kararı verdi. Apple her zaman olduğu gibi tamamen duygusal bir şekilde hareket ederek fiyat artırma seçeneğini seçmiş durumdadır. Şu an için bakıldığında da ülkemizde Apple ürünleri zaten ucuz sayılmıyordu. Fiyat artırma durumu söz konusu olduğu için yeni MacBook fiyatı da 20.000 TL'ye yaklaşacaktır.


Microsoft yeni reklamında Apple ile dalga geçtiMicrosoft yeni reklamında Apple ile dalga geçti
Apple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardıApple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardı
Yeni Apple ürünlerinin çıkış tarihleri açıklandıYeni Apple ürünlerinin çıkış tarihleri açıklandı

PAYLAŞ