Apple Mac bilgisayarlarda kendi işlemcilerini kullanabilir! - Haberler - indir.com

Apple Mac bilgisayarlarda kendi işlemcilerini kullanabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-19 11:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple, ürünleriyle isabetli analiz ve öngörüleri ile tanınan Ming-Chi Kuo, Apple için önemli bir değişim konusunda bazı tahminlerde bulundu.

Apple Mac bilgisayarlarda kendi işlemcilerini kullanabilir!

Ming-Chi Kuo, Apple ürünleri konusunda analiz ve öngörüleri ile tanınmış bir kişidir. Kuo tarafından hazırlanan rapora göre; Cupertino merkezli şirket, 2020 veya 2021 yılı içerisinde Mac bilgisayarlarda Intel'in işlemcileri yerine kendi ARM tabanlı işlemciler kullanılabilir. Kuo'nun yaptığı bu öngörü, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber ile örtüşüyor. Söz konusu bu haberde 2020 yılı itibariyle Apple, kendi bilgisayarlarında, kendi tasarımı olan işlemcilerin kullanılacağı belirtilmişti. Kuo'ya göre, söz konusu bu değişiklikle birlikte Apple, Intel'e olan bağımlılığını ve Intel kaynaklı gecikmelerden etkilenme ihtimali oldukça azalacaktır. 

Apple Music'te beklenen değişiklik gerçekleştiApple Music'te beklenen değişiklik gerçekleşti

Apple söz konusu bu değişikliği başlatma ihtimali yüksek görünüyor. Cupertino merkezli şirket, kendi işlemcilerini üst segmentte Intel'in işlemcilerinin performansını yakalaması biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Bu nedenle Mac modellerinde Intel dönemi  bir süre daha devam edecek. TSMC, halihazırda Apple'ın en iyi çip üreticisi konumunda bulunuyor. Kuo'ya göre, Apple'ın planları TSMC için parlak bir gelecek çizebilir. Tayvan merkezli şirket, 2016 yılından bu yana Apple'ın A serisi işlemcilerinin üretimini tek başına gerçekleştiriyor. Bu işbirliğinin süreceğini belirten Kuo, TSMC'nin Apple için otonom araç sistemlerinde kullanılacak yonga setini de üretebileceğini dile getirdi.

Kuo, Apple'ın teknolojisinin dördüncü veya beşinci seviye otonomi sağlamasını öngörüldüğünü de açıkladı. Bildiğiniz üzere Apple, bazı şirketlere bağımlılığını azaltarak veya komple kaldırarak, o şirketin ürettiği donanımları kendi yapmaya başlıyordu. Özellikle Apple, telefonları üzerinde kendi ürettiği donanımları kullandığı için akıllı telefon sektöründe bu konuda örnek alınıyor. Samsung gibi teknoloji devi şirketler de kendi telefonlarında kendi işlemcilerini üreterek dışa olan bağımlılığını bir nebze de olsa azaltmaya çalışıyor. Tabi bu büyük bir değişiklik olacaktır fakat şirketler bu şekilde hem dışa bağımlılığı azaltıyor hem de bu şirketlerden dolayı oluşan gecikmeleri en alt seviyeye indiriyor. Bu sayede kendi donanımlarını kendileri ürettikleri için monte etme sürecide aynı derecede azalacaktır.


Çalınan Apple ID'ler Hırsızlığa Sebep OluyorÇalınan Apple ID'ler Hırsızlığa Sebep Oluyor
Apple'dan iOS 12 İstatistikleri AçıklandıApple'dan iOS 12 İstatistikleri Açıklandı
Apple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın AldıApple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın Aldı

PAYLAŞ