Apple M2 çipi 4nm teknolojisiyle gelebilir - Haberler - indir.com

Apple M2 çipi 4nm teknolojisiyle gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Daha önce 32 çekirdeğe kadar ölçekleneceği dile getirilen M1X yonga setinin bu kez 10 çekirdekli olma ihtimalinden söz edildi. Hatta Apple M2 tonga seti de 10 çekirdekli olmaya devam edecek. 

Apple'ın masa üstü tarafında tarihi bir geçiş sürecini gösteren Apple M1 yonga seti önemli işlere imza atmak üzere çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu yıl çok daha hızlı versiyonlarının çıkması beklenirken gelecek yıl içerisinde ise devam niteliği taşıyan modeli de piyasada yerini alacak. 

Apple M2 işlemcilerin üretimine başladıApple M2 işlemcilerin üretimine başladı

Apple M2 hangi özelliklere sahiptir?

Apple M1 yonga seti bilindiği üzere 4 adet performans ve 4 adet verimlilik sağlayan çekirdek ile beraber kullanıcıların karşısına çıkıyor. TSMC tarafından 5 nm sürecinde üretimi yapılan yonga seti bugün içerisinde Mac ve iPad Pro ürünlerine güç veriyor. Başarılı şirket Apple'ın yıl sonu için Apple M1X yonga seti üzerinde çalışmalar yaptığını d aha önce de dile getirmiştir. Konfigürasyon tarafınsa ise işin rengi biraz da değişiklik gösteriyor. 32 çekirdeğe kadar ölçeklenecek yonga setinin 6 + 4 şeklinde 10 çekirdeğe sahip olacağı söylenenler arasındadır. 

Grafik kısmında ise 32 küme ile performansı oldukça arttıracak gibi gözüken yonga setinin farklı versiyonlarının olmayacağı ortaya çıktı. Öyle ki  Apple M2 yonga seti de benzer bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacak. Apple'ın 4nm sürecinde tasarımını yapmış olduğu M2 yonga setinin 6 + 4 şeklinde bir yapıya sahip olacağı dile getiriliyor. Bu sayede ise verimlilik önemli miktarda artış gösterecek. Grafik kısmında ise küme sayısı biraz daha az olacak. Apple M2 firmanın ilk 4nm yongası olurken yeni nesil iPad Pro serisine güç verecek. Apple 15 Bionic yongasının ise daha gelişmiş 5nm ile üretilmesi de beklenen durumlar arasındadır.  Apple’ın yeni ürünlerinde bir süre Apple M1X ve Apple M2 yongalarını kullanmaya devam edecek gibi gözüküyor. Beklenen çekirdek sayısı artışının ise Apple M2X gibi gelecek yıl içerisinde çıkacak olan yeni yonga setlerine saklandığı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olsa da yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 



PAYLAŞ