Apple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-08 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Hatırlarsanız birkaç hafta öncesinde Apple’ın yeni nesil MacBook Pro’yu bu sene içinde M1X çipiyle piyasaya süreceği sızıntılarla ortaya çıkmıştı. Teknoloji devi önümüzdeki sene ise üzerinde çalıştığı M2 çipiyle birlikte yeni MacBook Air serisini kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Apple M1X ve M2 çipleri teknik özellikleri

Apple M1X yongası, Apple M1’i üretmek için kullanılan 5 nm üretim sürecinin güncel haliyle destekleniyor. Bu 5 nm üretim süreci ise TSMC N5P olarak isimlendiriliyor. Apple M1X’in 8 adet büyük ve 2 adet enerji tasarruflu çekirdeği bulunuyor. Mevcut M1 çipi ise 4+4 çekirdek yapılandırmasına sahip. Bununla birlikte GPU tarafındaki çekirdek sayısı da iki veya dört katına çıkacak ve bu sayede performans iyileştirmeleri yapılacak. Hatta bazı kaynaklara göre Apple M1X’li yeni bir Mac Mini çıkarabilir.

Apple kalp pillerine zararlı cihazlarını açıkladı     Apple kalp pillerine zararlı cihazlarını açıkladı     

Apple M2 işlemcilerin üretimine başladı

Apple M2 çipi merkezi işlem ünitesinde daha az çekirdeğe olarak karşımıza çıkacak. Ama bu çip, yeni bir mimari ve iş akışına geçecek. Bu da daha yüksek saat hızları ve performans artışı demek oluyor. Daha önce de Nikkei Asia tarafından sızdırılan bilgiler, Apple’ın gelecek sene 3 nm’ye geçeceği yönündeydi. Yeni öğrenilen bilgilerde daha önceki sızıntıların Apple M2 çipe ait olması muhtemel gibi görünüyor. Bunun yanı sıra yayımlanan raporda Apple M2 tabanlı cihazların pasif soğutma ile geleceği bilgisine de yer verilmiş. Apple M1X’li cihazlar ise tek fan ile satışa sunulacak.

DigiTimes’da yer alan habere Apple’ın yeni nesil MacBook Pro modelleri, bu sene Eylül ayında resmi olarak satışa sunulacak. Bu cihazların Mini LED panellere sahip olacağını biliniyor. Mini LED ekranlı dizüstü modelleri, gelecekte kullanıcıların en çok tercih edeceği panel türleri arasında yer alacak gibi duruyor. Bu teknoloji, yerel karartma sağlayan küçük LED’lerin kullanımına dayanmakta. Mini LED paneller, daha gerçek siyahlara ve düşük güç tüketimine sahip olduklarındanyeni nesil MacBook Pro’ların büyük rağbet görmesi muhtemel.

MacBook Pro modelinin 14 inç ve 16 inçlik iki versiyonu bulunacak. Cihazların, sekiz yüksek performanslı çekirdek ve iki adet enerji tasarruflu çekirdekle ARM tabanlı M1X işlemcisini kullanacağı da aktarılan bilgiler arasında. Bu işlemci, 64 GB’a kadar RAM desteği ile karşımıza çıkacak. Ayrıca Yeni nesil MacBook Pro, Thunderbolt ve HDMI çıkışına da sahip olacak ve bir adet SD yuvası ile MagSafe şarj konektörünün de cihazın üstünde bulunması da oldukça muhtemel. Eylül ayında tanıtılacak olan cihazın, Ekim ayında satışlara başlaması bekleniyor.


Apple Google'ın en büyük müşterisi!Apple Google'ın en büyük müşterisi!
Apple ülkelere özel kordonlarını tanıttıApple ülkelere özel kordonlarını tanıttı

PAYLAŞ