Apple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdı - Haberler - indir.com

Apple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın her yıl gerçekleştirmiş olduğu yeni ürün ve hizmetlerini duyurduğu geliştirici konferansı WWDC’de yer alacak olan yeni MX1 işlemcili Mac Mini cihazı ortaya çıktı. Etkinlik kapsamında tanıtılacak olan bu yeni ürünün şimdi ise bazı önemli detayları paylaşıldı. Kullanıcılar ve geliştiriciler tarafından merakla beklenen Apple’ın geliştirici konferansı WWDC için önümüzde kısa bir zaman kalmışken, Front Page Tech M1X işlemci kullanacak olan yeni Mac mini hakkında bazı detayları ortaya çıkardı. Tasarım alanında önceki nesillerden kendisini ayıran model, yeni ARM mimarisi ile geliyor. Genel tasarımı, boyutu ve donanım özellikleri ile gözüken Mac Mini neler sunuyor gelin bakalım.

Mac Mini 2021’in yeni detayları belli oldu

Apple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacakApple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacak

Yeni ARM mimarisi ile beraber modelin çok daha fazla işlevsellik sunması beklenirken, yeni nesil model daha küçük boyutlara sahip olacak. Fotoğraflarda görüleceği üzere modelin alt tarafında havalandırma, baktığımız zaman soğutma noktasında yetersiz olacak gibi gözükse de, yeni ARM mimarisine sahip M1X işlemci sayesinde oldukça yeterli olacak gibi görünüyor. Jon Prosser’ın aktardığına göre Mac mini üzerinde alüminyum yerine pleksi olarak cama benzeyen bir malzeme bulunuyor. Ayrıca ürünün farklı renk seçenekleri ile Apple’ın pazara sunması bekleniyor. Arka tarafta Thunderbolt teknolojisi ile gelen model dört USB Type C giriş, iki USB Type-A girişi ile HDMI ve Ethernet girişleri bulunuyor.

Yeni Mac mini, M1X işlemci ile geliyor. M1 çipindeki çekirdeklerin dördü performans diğer dördü ise verimlilik şeklinde olurken, yeni M1X işlemcide 8 performans ve 2 verimlilik çekirdeği olması bekleniyor. Ayrıca M1X işlemcinin 16 yerine 64 GB RAM belleği ile desteklenmesi de bekleniyor. Bakalım Apple’ın yeni Mac Mini performans tarafında neler sunacak göreceğiz.  


Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır?Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır?
Apple, Mac fiyatlarını artırmayı planlıyorApple, Mac fiyatlarını artırmayı planlıyor

PAYLAŞ