Apple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadı - Haberler - indir.com

Apple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-13 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın ürettiği M1 çiplerinin güç kullanım performansıyla ilgili bugün ilginç bir haber gündeme geldi. Apple’ın ürün pazarlama bölümünün başkan yardımcısı Bob Borchers, çipleri ilk incelediklerinde pil göstergesinin bozuk olduğunu sandıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz sene ürettiği Macbook modellerinde kendi işlemcisini kullanmaya başlayan Apple’ın M1 çiplerin başarılı olacağı zaten biliniyor ve çipin kullanılacağı yeni cihazlar büyük bir merakla bekleniyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bob Borchers M1 çiplerini ilk inceleyen ekibin bir anısını anlattı.

Apple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktıApple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktı

Bu sene Tom's Guide's Hero Breakthrough ödülüne layık görülen M1 çipi, bugüne dek hem kullanıcılardan, hem de denetleyicilerden övgü toplamıştı. Bob Borchers anlattıklarına göre M1 çipinin güç kullanımı öylesine tasarrufluydu ki yetkililer başta cihazın bozuk olduğunu düşündü.

M1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarlar çökmeleri bildiriyor

Apple’ın ürün pazarlama bölümünün başkan yardımcısı Bob Borchers, M1 çiplerinden aldıkları verimin şirket için bile şaşırtıcı olduğunu sık sık dile getiriyor. Dün bunu bir anıyla destekleyen Borchers, ekibiyle birlikte M1 çipini ilk defa çalışırken gördüklerinde yaşadıkları şaşkınlıktan söz etti. M1 çipini kullanan cihazla uzun süre bir süre boyunca oynadıktan sonra pil oranının düşmediğini gördüklerini söyleyen Borchers cihazdaki pil göstergesinin bozulduğunu sandıklarını şu sözlerle anlattı: “İlk kurulu sistemi gördüğümüzde cihazla saatlerce oynanmasına rağmen pil göstergesinde değişim olmadı. O an bunun bir hata olduğunu, pil göstergesinin çalışmadığını düşündük.”

Anlatına göre M1 çipinin mimarisi başkan yardımcısı Tim Millet oradaydı ve Bob Borchers’a gülerek şu yanıtı verdi: “Hayır, tam olarak böyle olması gerekiyor.”

M1 çipini kullanan 2 farklı iPad modeli, 2 farklı MacBook modeli, 2021 model iMac ve 2020 model Mac Mini bulunuyor. M1 taşıyan yeni MacBook Air ve MacBook Pro ise kendi sınıflarında en iyi güç kullanım performansını sağlıyor. Apple, 8’i yüksek performanslı 10 çekirdekli M1X çipini bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeyi hedefliyor.


Apple hisseleri rekor seviyede kapandıApple hisseleri rekor seviyede kapandı
Apple, ingiltere'den çekilebilirApple, ingiltere'den çekilebilir

PAYLAŞ