Apple logo davasında sona gelindi - Haberler - indir.com

Apple logo davasında sona gelindi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene Super Healthy Kids’e logo yüzünden dava açan Apple nihayet şirketle anlaşmaya vardı. Anlaşma sonucu Super Healthy Kids, Prepar logosundaki yaprağın şeklini değiştirmeyi kabul etti.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Apple geçtiğimiz sene Ağustos ayında Super Healthy Kids şirketinde fikri mülkiyet davası açmıştı. Davanın nedeni ise iki şirketin logosu aralarındaki benzerlikti. Yıllardır elma logosunu kullanan Apple Prepear’ın logosunda, armut şeklindeki logosunun kullanılmasına tepki göstermiş ve iki logo arasında ayırt edici özelliğini taklit ettiğini öne sürmüştü.

Apple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladıApple MacOS Big Sur 11.2 güncellemesini yayımladı

Apple ve Super Healthy Kids anlaşma sağladı

Apple’ın açtığı dava teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı ve biri armut, biri elma şeklindeki logoların nasıl karıştırılabileceği merak konusu olmuştu. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayımlanan belgeler ve Prepear kurucu ortağı Russ Monson’ın açıklamaları, iki şirketin “logo kavgasında” sonunda anlaşmaya vardığını ortaya çıkardı.

Apple'dan logo benzerliğiyle ilgili beklenmyen adım

Belgelerde yer alan bilgilere göre Apple’ın derdi Prepear’ın armut şeklindeki logosu ile değildi. Şirket bu logoda bulunan yaprağın kendi logosunun ayırt edici özelliğini taklit ettiğini savunuyordu. Yıllar süreceği düşünülen davada şirketler anlaşma sağlamayı başardı. Prepear, Apple’ın bu konudaki hassasiyetini dikkate alarak hak vermiş olacak ki logosunda küçük bir değişiklik yapmayı kabul etti. Apple ve Super Healthy Kids arasındaki anlaşma, Prepear’ın logosunda değişik yapılması koşuluyla sağlandı.

Yapılan anlaşmaya göre önümüzdeki haftalarda Prepear, logosunu aşağıda bulunan görseldeki gibi değiştirilecek.

İki şirket arasında anlaşma sağlanmış olsa da bu davanın Apple'ın ürünleri ve logoları konusundaki hassasiyetini açıkça gözler önüne seren davalardan biri olduğunu söylemek mümkün. Logonun yeni haline baktığımızda tek değişikliğin yaprak şekli olduğunu görüyoruz. Prepear, yeni logosunu resmi web sitesinde yayınlamış olsa da, şirketin tüm ürünlerde değişiklik yapılması birkaç haftayı bulacak gibi duruyor.


Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyorEpic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor
Apple iPhone 12 mini üretimini durdurabilirApple iPhone 12 mini üretimini durdurabilir

PAYLAŞ