Apple Live Photo Destekleyen Siteler Artacak - Haberler - indir.com

Apple Live Photo Destekleyen Siteler Artacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-26 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler akıllı telefon üreticisi olan Apple'ın iPhone serilerinde gördüğümüz Live Photo isimli fotoğraf formatı 2015 yılında tanıtılan iPhone 6s modeli ile beraber ortaya çıkmış ve kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Bu özellik ile beraber fotoğraf ve video birleşimi gibi tıpkı GIF animasyon benzeri bir sistem diyebiliriz. Live Photo görsellerini desteklemeye başlayan ilk site ise geçtiğimiz Eylül ayında açıklanan Tumblr olmuştu. Şimdi ise gelen habere göre Apple resmi bir JavaScript API hazırlayarak yayınlayacak ve bu görsel formatın internet ortamındaki kapsama alanını genişletmiş olacak.

Belirtilene göre geliştiriciler, Live Photo formatına sahip olan görüntüleri tıpkı diğer fotoğraf ve video içeriklerinde olduğu gibi DOM unsuru olarak ekleyebilecekler. Bu içeriğin internet ortamında nasıl ve ne kadar sürede oynatılacağı karar ise web sitelerin geliştiricileri tarafından belirlenecek. Bu görsel içerikler otomatik olarak oynayabileceği gibi kullanıcıların Live Photo görseli üzerinde bulunan sağ üst bölümdeki canlı yazısına basarak da oynatabilecekler.

Bu servisler arasında bulunan Tumblr sitesi Apple'ın bu fotoğraf formatını destekleyen ve kendi sitesine entegre eden ilk servis oldu. Fakat Google Live Photo formatına sahip içerikleri ise internet üzerinde saklama konusunda herkezden önce davranmıştı. Şirket bu işlem için Google Fotoğraflar iOS uygulamasını güncelledi ve Motion Stills uygulamasını yayınlayarak bu Live Photo formatına sahip görselleri GIF yada videoya dönüştürme imkanı sağlamıştı.

Apple tarafından yayınlanacak olan yeni AIP'lerin sitelere ve çeşitli platformlara yerleştirilmesi şuan için zor olacak gibi gözüküyor. İlerleye zamanlarda Live Photo destekleyen sistemlerin artması bekleniyor.





PAYLAŞ