Apple lightning girişinden vazgeçti - Haberler - indir.com

Apple lightning girişinden vazgeçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-02 16:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Pazardaki bazı görüş ve kişilere göre Apple, bir sonraki modellerinde artık Ligtning girişine yer vermeyecek. Beklentilere göre girişin kaldırılması ile beraber tamamen kablosuz bir telefon modeli sunacak. Marka, özellikle bu seneki modelleri ile beraber kablosuz bir kullanım deneyimini kullanıcılarına sunmaya başlayabilir. Akıllı telefonlardaki şarj girişleri her dönem değişiklik göstermeye devam ediyor. Günümüzdeki standarta baktığımızda ise USB-C teknolojisinin yaygın olduğunu görüyoruz. Apple, kendi modellerinde ise USB-C yerine USB-C Lightning kablosu kullanıyor. Apple ise her zaman kendine özel kablolar kullanmayı tercih ediyor.

Ancak son iddialara göre Apple, bu söz konusu girişi de ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Son yıllarda kablosuz şarj teknolojisnin yaygınlaştığını açıkca görüyoruz. Bu yaygınlaşma kapsamında ise Apple da şarj deliği oladan bir modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu iddiayı destekleyen en güçlü durum ise Apple’ın MagSafe teknolojisi oluyor.

Apple'dan kullanıcılarına 29 Ekim sürpriziApple'dan kullanıcılarına 29 Ekim sürprizi

Apple’dan tamamen kablosuz telefon geliyor

Apple’ın iPhone cihazlarındaki kablosuz şarj sistemi bu yıl MagSafe ile daha verimli bir hale geliyor. Kullanıcılar telefonlarını şarj noktasına doğru yerleştirebilir oldu. MagSafe sonrasında ise beklentilere göre ise iPhone için kablosuz bir akıllı telefon modelinin gelmesi bekleniyor. iPhone’daki şarj girişleri bildiğiniz üzere sadece şarj girişi olarak kullanılmıyor. Öyle ki iPhone’lardaki giriş şarjın yanı sıra veri alışverişi yapmak ve kulaklık takmak için de kullanılıyor. Ancak Apple, gelecek için bir kablosuz altyapı sunmaya hazırlanıyor olabilir. Bu noktada AirDrop, iCloud ve kablosuz kulaklıkları da geliştirmeye devam ediyor.

Apple’ın MagSafe’i iPhone 12 ile beraber kullanıcılara yeni bir alışkanlık kazandırmaya geliyor. Daha güvenilir bir şarj yöntemine sahip olan iPhone kullanıcıları bu sayede Lightning girişine olan ihtiyacı da kalmamış yada azalmış oluyor. Analistlere göre ise 2021 yılında hiç şarj girişi olmayan bir amiral gemisi akıllı telefon görebiliriz.


Apple arama motoru geliştiriyorApple arama motoru geliştiriyor
Apple A15 Bionic hakkında ilk detaylarApple A15 Bionic hakkında ilk detaylar

PAYLAŞ