Apple, kullanıcılarının son 6 ayda Appstore'dan ne kadar para harcadıklarını açıkladı! - Haberler - indir.com

Apple, kullanıcılarının son 6 ayda Appstore'dan ne kadar para harcadıklarını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-01 17:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Pandemi dünya genelinde olumsuz etkiler yaratsa da uygulama mağazalarının kullanım oranını arttırdı. Google Play ve App Store hakkında yayımlanan yeni raporlar kullanıcılarının bu sene uygulama mağazalarında harcadıkları rakamı ortaya çıkardı.

Koronavirüs salgının etkisiyle birlikte hayatlarımızın eve taşınması günlük alışkanlıklarımızın da değişmesine neden oldu. Hatırlarsanız geçen sene bu dönemlerde yayımlanan raporlar dijital eğlence sektöründeki büyümeyi açıkça gözler önüne seriyordu. Bu dönemden en kazançlı çıkanlar dan biri şüphesiz mobil uygulama geliştiricileri oldu. Evlere kapandığımız dönemde birçok insanın teknolojik imkanlara sarılması uygulamaların gelirlerini arttırsa da Play Store ve App Store mağazalarında harcanan rakam arasında bir uçurum olduğunu söylemek yanlış olmaz.

iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabiliriPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabilir

Bugün yayımlanan bir rapora göre dünyanın dört bir yanındaki Apple kullanıcıları, yılın ilk yarısında App Store’da yaklaşık 40 milyar dolar harcadı.  Apple bu noktada Google’ın uygulama mağazası gelirlerini neredeyse ikiye katladı. Tabi bu raporun 2021 senesinin ilk altı ayını kapsadığının da altını çizelim.

App Store 10. yıla özel bir sürprizle kullanıcılarının karşısında

Sensor Tower yayımladığı bir raporda App Store ve Google Play’de son üç yılda yapılan harcamalara ait güncel verileri paylaştı. Paylaşılan grafik, App Store’un son 3 senedir yarışı önde götürdüğünü gözler önüne seriyor. Kullanıcıların App Store'da yaptıkları harcama miktarı ise geçtiğimiz seneye göre %22,05 artış göstererek bu senenin ilk yarısında, 41,5 milyar dolara ulaşmış durumda.

App Store’da kullanıcıların 2019 senesinin ilk yarısındaki harcama 26,3 milyar dolar, 2020 senesinin aynı dönemindeki harcama ise 34 milyar dolardı. Google'ın Play Store'da ise harcama tutarı son üç senede sırasıyla 14,3 milyar dolar, 18 milyar dolar ve 23,4 milyar dolar olarak kaydedildi. Google'da geçtiğimiz yıla göre %30 sağladı.

TikTok’un büyümesi durdurulamıyor

Mobil oyunlar ve uygulamaların her iki uygulama mağazasında da kazancın büyük bir kısmını oluşturduğunu söyleyebiliriz. Son altı ayda mobil oyunlara dünya çapında 10,32 milyar dolar harcandı. Ancak en çok gelir elde eden 3 uygulama; sırasıyla TikTok, YouTube ve Tinder olarak karşımıza çıkıyor. Bu senenin ilk yarısında TikTok 902 milyon dolar, YouTube 564,7 milyon dolar ve Tinder 520,3 milyon dolar kazanç elde etti. Özünde ücretsiz olan bu uygulamalar, tüm bu gelirleri premium paketler ve reklam kaldırma ücretlerinden kazanıyor.

 

 


Apple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan KaldırdıApple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan Kaldırdı
Apple App Store Eleştiri Yağmuruna TutulduApple App Store Eleştiri Yağmuruna Tutuldu

PAYLAŞ