Apple kullanıcılarının kullandığı bir özellik Android'e ekleniyor - Haberler - indir.com

Apple kullanıcılarının kullandığı bir özellik Android'e ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-10 18:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google, Android işletim sistemine tıpkı Apple’ın Sağlık Kayıtları’na benzer bir sağlık hizmeti dahil etmeyi düşünüyor. CommonHealth adlı bu sağlık kaydı hizmeti, sağlık kayıtlarının depolanması ve kaydedilen verilerin ise araştırmaların geliştirilmesinde kullanılması bekleniyor. Google bu noktada Android kullanıcılarının sağlık kayıtlarına olan erişimini ve paylaşabilirliğini arttırmak adına sağlık verilerini depolama yöntemine başvuruyor. Apple’ın benzer bir sistemi olarak açık kaynaklı bir sistemini sunması düşünülüyor. Bu noktada şirket UC San Francisco, araştırma şirketi Sage Bionetworks ve bazı birkaç ortak ile beraber Android için tasarlanacak bir hizmet ortaya sunacaklar. Bu hizmet hem sağlık hem de ekonomik alanda önemli araştırmalar sonucuna ev sahipliği yapması bekleniyor.

Android Sağlık Hizmeti Özelliği Geliyor

WhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellikWhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellik

CommonHealth olarak adlandırılan bu hizmet ise deneme olarak ilk etapta Ocak 2020’de kullanıma sunulacak. Bu hizmet ile beraber sağlık kayıtlarının kolay bir şekilde paylaşılması hedefleniyor. CommonHealth ürün lideri JO Pollak, konu hakkında şu ifadeleri dile getirdi: "Apple, hastalara sağlık bilgilerine erişimlerini sağlayarak gerçek liderliği gösterdi ve sektörü ileriye taşıdı. Şimdiyse CommonHealth, sağlık kayıtlarına kolay bir şekilde elektronik erişimden yararlanabilecek kişi sayısını önemli ölçüde artırıyor." 

Sağlık kayıtlarının yetersiz olması özellikle sağlık hizmetinde hastaların ihtiyaç duydukları tedavileri ve testleri için zaman kaybına sebebiyet veriyor. Bu durum ise ABD tarafında yıllık 200 milyar dolar harcamış olduğu bir miktar olarak açıklanıyor. Bakalım Google’ın bu yeni hizmeti ne derece etkili olacak göreceğiz.


Android 10'da olmayan şaşırtıcı özellikAndroid 10'da olmayan şaşırtıcı özellik
Android kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni tarayıcı: VivaldiAndroid kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni tarayıcı: Vivaldi

PAYLAŞ