Apple Kullanıcılarını Beta Sürüme Çağırıyor - Haberler - indir.com

Apple Kullanıcılarını Beta Sürüme Çağırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-29 21:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından yapılan son açıklamada, daha önce beta testlerine katılmış kullanıcılara resmi olarak davet yapıldı ve kullanıcıların iOS 15 Beta sürümlerine katılması istendi.

Önümüzdeki aylarda işletim sistemleri için yeni versiyonu duyurmaya hazırlanan Apple, yaptığı son açıklamada kullanıcılara çağrıda bulundu. Daha önce Beta testleri yapan kullanıcıların iOS 15 beta sürümlerine de katılmasını isteyen Apple, şu anda “herkese açık beta” süreci ile birlikte herhangi bir kısıtlamaya da kriter olmaksızın tüm kullanıcıların mevcut özelliği test etmesini sağlıyor. iOS’un özelliklerini ilk defa deneyimlemek ve önceden test etmek isteyen kullanıcılar şu anda Beta kaydı yaptırarak güncellemeleri alabilecek.

“Apple Yazılımının Şekillendirilmesinde Yer Alabilirsiniz!”

Apple tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama, kullanıcıların farklı bir deneyim elde edebileceği Beta testlerine katılarak yeni özellikleri ilk olarak deneme fırsatı elde edeceği belirtildi. Açıklamada ; “iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS'un sonraki sürümlerinin şimdiye kadarki en iyi sürümümüz olmasına yardımcı olun. Apple Beta Yazılım Programının bir üyesi olarak, yayın öncesi sürümleri test ederek ve ne düşündüğünüzü bize bildirerek Apple yazılımının şekillendirilmesinde yer alabilirsiniz.” denildi. 

15. sürüm için çalışmalarını sürdüren şirket iOS 15 başta olmak üzere iPadOS 15, macOS Monterey, tvOS 15 ve watchOS 8 PC Beta testlerine katılım sağlayabilecek. Ancak Apple tarafından konu ile ilgili yeni bir açıklamanın yapılması ve kullanıcıların davet edilmesi Beta katılımlarının beklenildiği kadar ilgi görmediğini de gösterdi. 

Apple Beta Testlerine Nasıl Katılım Sağlanır?

Apple tarafından yapılan resmi açıklamalara göre beta testlerine katılmak isteyen kullanıcıların yapması gereken öncelikli işlem Apple Beta yazılım programı kurmak. Resmi site üzerinden yapılacak olan üyelik işlemleri sonrasında kullanıcılar Apple Beta yazılım programı dahilinde yer almaya başlayacak. Böylece cihazların kayıt edilmesi ile birlikte telefon, tablet, bilgisayar, televizyon ya da akıllı saat gibi farklı ürünlerin hepsinde yeni testler ve özellikle kolaylıkla denenebilecek. Özel geri bildirim bölümü üzerinden kullanıcılar farkında oldukları hataları Apple'a bildirerek sistemin daha gelişmiş özellikler ile donatılmasına ve daha hatasız bir şekilde piyasaya sunulmasına destek sağlayabilecek.





PAYLAŞ