Apple kullanıcılarına daha uzun pil kullanımı sunmaya çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple kullanıcılarına daha uzun pil kullanımı sunmaya çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 15:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple ürettiği akıllı telefonlarla teknoloji pazarının lideri olsa da şarj sorunu yıllardır kullanıcıları bezdiriyordu ki şirketin bu sorun için harekete geçtiği öğrenildi.

Teknoloji pazarının lider şirketlerinden olan ABD merkezli Apple’ın en çok eleştirildiği konulardan biri de hızlı tükenen şarjlar. Özellikle iPhone, MacBook ve iPad gibi cihazlarındaki kullanım süresinin düşük olduğu ve zamanla güncellemelerle pil ömrünün kısaldığını söyleyen kullanıcıların şikayetlerini dikkate alan şirket bu sorunu çözmek için çalışmalara başladı.

Apple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayındaApple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayında

Apple Türkiye için uygun fiyatlı iPhone modelleri üretecek

Dün konuyla ilgili olarak DigiTimes’da yayımlanan bazı bilgilere göre Apple, gelecekteki iPhoneiPad ve Macbook cihazları için pil boyutunu artırmak için harekete geçti. Bunun için yeni donanım sistemi geliştirmeye çalışan şirket geliştirdiği sistem sayesinde kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu şarj soruna da somut bir çözüm bulunmuş olacak. Ayrıca aktarılan bilgilere göre Apple’ın bu yeni donanımsal keşfi daha yüksek pil performansı sunarken diğer donanımların yanında daha az yer kaplayacak.

Apple yeni bir donanım üzerinde çalışıyor 

Apple bu teknolojiyi özellikle iPhone’lar için biran önce kullanıcıların beğenisine sunmak istiyor. Şirketin bu yeni donanım sistemini TSMC ve Amkor gibi sektörün dev isimleriyle de iş birliği yaparak buluşunu geliştireceği söyleniyor. Konuyla ilgili yayımlanan rapırda bu yeni donanımların küçük olacağı aktarılsa da ne zaman piyasaya çıkacağını belirtilmemiş. Fakat Apple'ın TSMC'nin yeni iPhone'lar ve iPad'ler için seri üretmeye yönelik 6. nesil sürecini onayladığını belirtilmekte. Apple’ın bu sistemi en geç 2023 senesinde kullanıma sunması mümkün gibi görünüyor.


Apple tablet pazarında liderliği elden bırakmıyorApple tablet pazarında liderliği elden bırakmıyor
Apple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan KaldırdıApple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan Kaldırdı

PAYLAŞ