Apple koruyucu maske üretmeye başladı - Haberler - indir.com

Apple koruyucu maske üretmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Apple CEO’su Tim Cook, yapmış olduğu paylaşım ile tüm şirket birimlerinin koruyucu maskeler tasarlamak ve üretmek ile tedarik etmek amacıyla çalıştığını ifade etti. Bu süreçte haftada 1 milyondan fazla maske üretilecek. CEO, şirketin COVID-19 salgını ile mücadele noktasında neler yaptığını anlatan bir video paylaştı. Cook, Apple’ın tedarik zincirleri yardımı ile 20 milyondan fazla maske gönderdiğini ve ihtiyaç duyan hükümetler ile beraber çalışmayı sürdürdüklerini ifade ediyor. CEO videoda ayrıca ürettikleri koruyucu maskelerden birisini göstererek sağlık çalışanları için yüz maskeleri üretmek amacıyla şirkette yer alan tasarımcıların, mühendislerin, ambalaj ekibi ve tedarikçiler ile beraber tüm birimin bir araya gelerek çalıştığını belirtiyor.

Apple 1 milyon maske üretecek

 

Kameralardaki güvenlik açığını bulan uzmana Apple'dan 75 bin dolarlık ödülKameralardaki güvenlik açığını bulan uzmana Apple'dan 75 bin dolarlık ödül

Apple is dedicated to supporting the worldwide response to COVID-19. We’ve now sourced over 20M masks through our supply chain. Our design, engineering, operations and packaging teams are also working with suppliers to design, produce and ship face shields for medical workers. pic.twitter.com/3xRqNgMThX — Tim Cook (@tim_cook) April 5, 2020

 

Apple’ın bu hafta sonuna kadar bir milyon üz maskesi üreteceği ve daha sonra ise her hafta bir milyondan fazla maske göndermeyi planladıkları belirtiliyor. Cook bu noktada şirketin “bunların en acil şekilde ihtiyaç duyulan yerlere götürülmesi için” çalıştığını belirtiyor. Üretilen 100 adet koruyucu maske tek bir kutu içerisine paketlenebilir olurken, 2 dakika içerisinde monte edilebiliyor. İlk sevkiyatın geçtiğimiz hafta Santa Clara Vadisi’ndeki Kaise hastane tesislerine teslim edildiği belirtiliyor. Hastanedeki doktorlardan gelen geri bildirimlerin ise çok olumlu olduğu ifade ediliyor. Apple bununla beraber maske dağıtımını ABD’yi de aşmasını planlıyor.

Bakalım Apple’ın sağlamış olduğu ve üreteceği bu yeni maske tipi sağlık sektöründe çalışanlara ne gibi olumlu etki sağlayacak ilerleyen günlerde göreceğiz.


Günden güne büyüyen Apple Music Spotfiy'a yetişti!Günden güne büyüyen Apple Music Spotfiy'a yetişti!
Apple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldıApple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldı

PAYLAŞ