Apple komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook - Haberler - indir.com

Apple komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-29 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple tarafında son zamanlarda gerilim oldukça yüksek. Gerilim ilk olarak Epic Games oyunlarından Fortnite'ın App Store üzerinden kaldırılmasıyla başladı. Ardından gelen süreç içerisinde çeşitli markalardan destek alan Epic Games süreci adli yollara taşımıştı. Bu konuyla bağdaştırılabilecek farklı bir olayda bu sefer komisyon ücretlerinden kaynaklı Facebook’un başına geldi.

Güncelleme engellendi

Apple vs Facebook üzerinde güncelleme engellendi. Popüler platform Facebook'un kullanıcılarına uygulama içerisinde yapacakları satın alımlarda Apple'ın yüzde 30 komisyon alacağını bildirme hareketi başarısızlıkla sonuçlandı. Güncelleme ile uygulamaya eklenecek olan bu özellik Apple tarafından engellendi. Apple ise durumu güncellemenin, kullanıcılara alakasız bilgilerin gönderilmesini engelleyen bir App Store kuralını ihlal ettiğini bildirdi. 

Facebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdiFacebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdi

Apple’ın geliştiricilere uyguladığı bu politikaya teknoloji dünyasının sıcak yaklaştığı söylenemez. Özellikle böylesine küresel bir sağlık krizinde her firmanın ekonomik olarak bazı adımlar atması gerekiyor. Bu doğrultuda Facebook da uygulamasında çevrimiçi işlemlerin ve diğer işletmelerin ücretli etkinlikler düzenlemesine izin veren yeni bir aracı kullanıcılara sunmayı planlıyordu.

Apple’ın uzun süredir devam eden bu politikası sonrası bazı geliştiriciler Apple’ın uygulama mağazası kuralları adı altında her geliştiriciden uygulama içi satın alımlarda yüzde 30’luk bir komisyon aldığını aktarıyor. Geliştiricilerin Apple’a bu konuyla alakalı yaptığı bütün girişimlerin başarısız olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Facebook, kendi platformundan alışveriş yapan kullanıcılara Apple’ın ödemenin yüzde 30’unu alacağına ilişkin bir bilgilendirme yayınlıyordu.

 


İlgili uygulamalar
Facebook eski arayüz tasarımını eylülde sonlandırıyorFacebook eski arayüz tasarımını eylülde sonlandırıyor
Apple hisseleri 500 dolar seviyesini aştıApple hisseleri 500 dolar seviyesini aştı
Apple'ın AI ve VR şirketlerine ilgisi Spaces'i satın almasıyla devam ediyorApple'ın AI ve VR şirketlerine ilgisi Spaces'i satın almasıyla devam ediyor

PAYLAŞ