Apple Kimliği Nasıl Oluşturulur? - Haberler - indir.com

Apple Kimliği Nasıl Oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-08 11:20:25
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

iPhone cihazınızdan herhangi bir şeyi indirmek, uygulamaları güncellemek, iTunes üzerinden alışveriş yapmak, FaceTime aramaları yapmak vb. için bir Apple kimliği(ID) oluşturmanız gerekmektedir. Apple kimliği oluşturmak için yapmanız gerekenler yazımızda.

1)iPhone ekranını ve kilidini açın. Cihazınızın ekran kilidi açılırken şifre gerekiyorsa bunu da girin.

2)Telefonunuzun ana sayfasından 'Ayarlar' kısmına dokunun.

3)'iTunes App Stores' a giriş yapmak için ekranı aşağı doğru kaydırın.

4) 'iTunes & App Stores' kısmına dokunun. Varolan Apple kimliği ile giriş yapılmış ise devam etmeden önce bu hesaptan çıkış yapmalısınız.

5)'Yeni Apple Kimliği Oluştur (Create New Apple ID)' kısmına dokunun.

6) Bulunduğunuz ülkeyi ve konumu seçin. Seçiminizi onaylamak için 'Bitti (Done)' düğmesine dokunun ve sonrasında devam etmek için 'ileri (next)' kısmına dokunun.

7) iTunes Store Şartları ve Koşulları okuyun ve bunu okuduğunuzu onaylayın. Sayfanın alt kısmına gidin ve 'Kabul Ediyorum (Agree)' kısmına dokunun. Onayladığınız belgeyi dilerseniz e-posta adresinizi girerek 'E-posta ile gönder (Send by Email)' seçeneğini tıklayarak kendinize gönderebilirsiniz.

8)E-mail adresiniz, bir parola, üç tane güvenlik sorusu, güvenlik sorularının cevaplarını ve doğum tarihinizi girin. Parolanız en az bir rakam, bir küçük ve bir büyük harf içermeli ve en az boşluksuz olarak 8 karakter içermelidir. Parolanızı belirlerken üç ardışık karakter (aaa) kullanamayacağınızı da unutmayın! Kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra artık e-mail adresiniz sizin Apple kimliğiniz olacaktır.

9)Fatura bilgilerinizi girin. Apple kimliği oluşturmak için, bir ödeme yöntemi tanımlanması gerekmektedir (Visa veya MasterCard tanımlaması yapabilirsiniz). iTunes hediye kartınız ve hediye sertifikanız varsa bunları da kullanabilirsiniz.

- Bu tanımlamış olduğunuz kartlardan sadece ücretli bir uygulama satın aldığınız zaman ilgili miktar kesilcektir. Bunun haricinde indireceğiniz ücretsiz uygulamalar için asla herhangi bir ücret kesilmeyecektir. Tam adınızı, açık adresinizi (şehir adı, posta kodu), telefon numaranızı içeren fatura adresinizi girmeniz gerekecektir. Bu ödeme bilgilerinizi teyit etmek ve tarafınıza gönderilecek satın aldığınıza dair makbuzlar için kullanılacaktır.

Hesabınızı doğrulama maili için onay verin. Vermiş olduğunuz e-mail adresine hesabınızı onaylanma maili gelecektir. E-mail hesabınıza giriş yapın ve Apple'dan gelen maili arayın. Konu satırında 'Please verify the contact email address for your Apple ID (Apple kimliğiniz için iletişim e-posta adresinizi doğrulayın.)' şeklinde bir mail olacaktır. Bu maili açın ve hesabı doğrulamak için buradaki bağlantıya tıklayın. Apple web sitesinde Apple ID kimlik bilgilerinizle giriş yapın ve 'Adres doğrulama (Verify Address)' butonuna tıklayın. Bu adımı da başarıyla tamamlarsanız artık bir Apple kimliği sahip olmuş oldunuz.

 





PAYLAŞ