Apple kendini onaran ekran patenti alabilir - Haberler - indir.com

Apple kendini onaran ekran patenti alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple, ilginç yapıda teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket hasardan rahat bir şekilde kurtulabilen esnek yapılı ekrana sahip bir patent kaydı için başvuruda bulundu. Kendini onarak ekran hakkında bir patent başvurusu yapan şirketin bu teknoloji hakkındaki detayları da belli oldu. Söz konusu belgelere göre bükülebilir bir telefon, çizik yada ezik olursa kendini onaran ekran ile işini halledebilecek. Teoride baktığımız zaman cihaz şarj edildiğinde yada belli bir programa göre kendini otomatik olarak onaracak.

Kendini onaran ekran nasıl olacak?

Apple TV, A12 ve A14 çip ile gelebilirApple TV, A12 ve A14 çip ile gelebilir

Elektronik bir cihaz, cihazın bükülme ekseni tarafında bükülmesine olanak sağlayan bir menteşeye sahip olacak. Görüntü kaplama katmanı ayrıca kendi kendine iyileştiren bir katman da içerebilecek. Ekranın tüm kaplama tabası üzerinde yada sadece esnek alanda kendi kendini iyileştiren bir malzeme tabakası oluşturabilir. Bu durum da patentin açıklamasını doğrulamış oluyor. Restorasyon çalışmaları ışık, ısı ve elektrik akımını kullanarak akıllı telefon ile gerçekleşecek. Başvuru ayrıca cihazın hassas iç mekanizmalarını korumak için telefonun özel bir gerilebilir elastometer ile kaplanabileceğini de gösteriyor.

Şirketin henüz bükülebilir cihazlarının piyasaya sürülmediği biliniyor. Ancak Apple’ın 13 ekim de gerçekleştireceği etkinlik bir hayli heyecanla bekleniyor. Apple iPhone 12 tanıtım tarihini 13 Ekim olarak duyurmuşken, diğer yandan Samsung’un pazarda katlanabilir akıllı telefon modelleri olduğu biliniyor. İlk katlanabilir bir buçuk sene önce piyasaya sürülürken, Galaxy Z Flip katlanabilir telefonu ise bu yılın başlarında piyasaya çıktı.


Apple’ın gizli konum takibi yapması şüpheye düşürüyorApple’ın gizli konum takibi yapması şüpheye düşürüyor
Apple Watch Series 6 ve Watch SE, Türkiye'de satışa çıktıApple Watch Series 6 ve Watch SE, Türkiye'de satışa çıktı

PAYLAŞ