Apple, kendi donanımlarına yatırım yapmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Apple, kendi donanımlarına yatırım yapmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 22:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple, üst seviye Mac modelleri için yeni 32 çekirdekli bir işlemci üzerinde çalışıyor. Bu yıl M1 SoC modelini tanıtan Apple, üst seviye Mac modelleri için 32 çekirdekli güçlü bir işlemci için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan Apple’ın sadece CPU çekirdeği değil GPU çekirdeklerini artırma yolunda çalışmalarının devam ettiği de belirtiliyor. Üretilen bu ürünlerin donanım noktasına yatırımlarını yapmaya devam eden Apple, 2021 yılında çıkartacağı Mac modellerinde 32 yüksek performans CPU çekirdekli ARM tabanlı yeni bir işlemciyi sunabilir. Diğer yandan bu söz konusu işlemcinin 2022 yılında çıkacak olan yarı boyuta sahip Mac Pro modellerde de yer alacağı söyleniyor.

The Verge kaynaklı habere göre 16 yüksek performans çekirdeğe ve dört güç verimliliği çekirdeğe sahip olan yeni nesil MacBook Pro ve iMac modellerde kullanılacak CPU tasarımı da geliştiriliyor. Yeni işlemcilerin 2021’in bahar aylarına kadar pazara girmesi beklenirken, Apple Silicon tasarımlarının 128 çekirdeğe BPU’lara sahip olabileceği de iddia ediliyor.

Apple'ın M1'e sahip yeni bilgisayarlar neler sunuyor?Apple'ın M1'e sahip yeni bilgisayarlar neler sunuyor?

Apple donanımlarına yatırımı sürdürüyor

Bildiğiniz üzere Apple’ın bu yıl tanıtmış olduğu MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini gibi modeller, şirketin bu yıl tanıttığı M1 SoC’sini kullanıyor. Fakat şirketin Mac Pro gibi daha güçlü modellerinde de hala Intel işlemciler kullanılıyor. Apple’ın önümüzdeki yıl içinde tüm Mac modellerinde kendi işlemcisini kullanması bekleniyor. Bu yıl tanıtılan M1 işlemcisi dört yüksek verimlilik, dört ise yüksek performans olarak 8 çekirdekli yapıda bulunuyor. GPU çekirdeklerini de artırmaya yönelik çalışmalar yaparken bu noktada 16 ve 32 çekirdekli modellerini test ediyor. 128 çekirdekli ekstra modeller üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

16 çekirdekli CPU üzerinde çalışmalar devam etse de Apple’ın 8 veya 12 çekirdekli olarak pazara sürmesi bekleniyor. İki yıl içinde ise tüm Mac modellerin kendi işlemcisine sahip olması bekleniyor.


Apple satın almalar için Apple satın almalar için "Aile Paylaşım" sistemini devreye soktu
Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacakApple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak

PAYLAŞ