Apple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladı - Haberler - indir.com

Apple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir sızıntılarla gündeme gelen Apple’ın katlanabilir iPhone modeli hakkında yeni sızıntılar gelemeye devam ediyor. Bloomberg ABD merkezli teknoloji devinin testlere başladığını doğruladı.

Geçtiğimiz senenin Kasım ayında Çin merkezli kaynaklardan gelen sızıntılar Apple’ın ilk katlanabilir ekranlı iPhone modeli için bir prototip geliştirdiğini ve Faxconn’a test etmesi için gönderdiği yönündeydi. Doğruluğu merak edilen bu bilgiler dün Bloomberg tarafından doğrulandı.

Apple Macbook'lar için yeni bir kablosuz şarj patenti aldıApple Macbook'lar için yeni bir kablosuz şarj patenti aldı

Apple’ın ürünleriyle ilgili içerden bilgi aldığı düşünülen Bloomberg’in yayımladığı pek çok bilgi bugüne kadar doğru olarak karşımıza çıkmıştı. Bloomber gazetecisi Mark Gurman Apple'ın katlanabilir iPhone planlarını geçtiğimiz gün açığa çıkardı. Gelen bilgilere göre Apple katlanabilir ekranlı iPhone modelini Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip modelleriyle rekabet edecek şekilde geliştiriyor. Gurman, Cupertino merkezli şirketin mühendislerinin, aylarca farklı ekran tipleri ile prototip modelleri test ettiğinin altını çiziyor.

Apple katlanabilir iPhone modeliyle fark yaratabilecek mi?

Gelen bilgilere göre Apple katlanabilir ekranlı iPhone modeli için ekrana henüz karar veremedi. Şirketin  OLED ve MicroLED ekran teknolojileri arasında kaldığı söyleniyor. Konu hakkında bir başka kaynaktan gelen bilgilere göre ise Apple henüz tam işlevsel bir cihaz geliştirmeyi başaramadı. Bu da prototipin çok erken bir geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor.

Apple, kapaklı katlanabilir iPhone üretimine başlıyor

Apple, katlanabilir bir iPhone modeli piyasaya sürerse bu hamle şirketin iPhone X modeliyle birlikte fiziksel ana ekran düğmesinin kaldırılmasından bu yana şirketin akıllı telefon ailesindeki en radikal yeniliği olacak. Aynı zamanda Apple bu hamlesiyle akıllı telefon pazarındaki pek çok rakibiyle rekabet edebilecek yeni bir alternatife de sahip olacak. Ancak araştırma şirketi Apple’ın şuan da tam olarak işlevsel bir cihaz üretme aşamasında olmadığını belirtiyor. Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone modelinin tam anlamıyla ne zaman hazır olacağı ise bilinmiyor.


Apple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandıApple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandı
Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldiApple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi

PAYLAŞ