Apple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyor - Haberler - indir.com

Apple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Apple’ın yeni modellerine dair detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Şirketin ilerleyen nesillerde sunması beklenen katlanabilir iPhone modeli için çalışmaların hız kazandığı detayı ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere akıllı telefon dünyası katlanabilir cihazlar üzerinde ilerlemesini sürdürüyor. Baştan Güney Koreli marka Samsung olmak üzere birçok üretici marka katlanabilir modeller sunmaya ve geliştirmeye başladılar. Bunlardan birisi olacak olan Apple’ın katlanabilir iPhone modeli son olarak geçtiğimiz ayın ortalarında gündeme gelmişti. Model için Apple ile Foxconn arasında çalışmalar devam ederken, söz konusu çalışmaların devam ettiği ortaya çıktı.

Çin merkezli kaynaklara göre Apple, tedarikçilerden katlanabilir iPhone’un prototip için üretilmesi adına gerekli parçaların Foxconn’a gönderilmesini istedi. Resmi olarak ise 2022 yılının sonunda çıkacak olarak ifade edilen bu model tek parça ekran kullanmayacak. Apple’a yönelik sağlam sızıntılardan olan John Prosser, model için Apple’ın iki ayrı ekranı ortaya konulan bir menteşe sistemi ile birleştireceği iddia ediliyor.

Türkiye'de iPhone 12 Pro almak için kaç gün çalışılmalı belli olduTürkiye'de iPhone 12 Pro almak için kaç gün çalışılmalı belli oldu

Katlanabilir iPhone çalışmaları sürüyor

Kullanılacak olan ekran panelinin ise Samsung’dan geleceği söyleniyor. 2022 yılında çıktığında tek parça bir yapıda da gelme ihtimali bulunuyor. Diğer yandan marka, katlanabilir iPhone modelinin ekranının kendi kendini yenilemesi için özel bir katman teknolojisi üzerinde de çalışıyor. Bu sayede ise ekranda oluşabilecek çizikleri ve diğer ufak hasarların kendiliğinden geçeceği belirtiiliyor. Buna benzer bir teknolojinin Güney Koreli şirket tarafından elastomer adlı bir materyal ile geliştirdiğini belirtelim.


iPhone 12 ailesi Türkiye'de ön siparişe açıldıiPhone 12 ailesi Türkiye'de ön siparişe açıldı
Apple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyorApple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyor

PAYLAŞ