Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 21:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yakın gelecekte katlanabilir ekranlı bir iPhone modeli piyasaya sürmek için çalışan Apple, LG Display ve Samsung Display ile birlikte prototipler geliştiriyor.

Uzun bir süre boyunda OLED ekranlar için Samsung’la ortaklık yapan Apple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyor. Katlanabilir ekran teknolojisi için hali hazırda Samsung’la çalışmaya devam eden şirketin LG Display ile de bir tedarik ortaklığının masada olduğu söyleniyor.

Apple sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösteren uygulamalara izin verecekApple sadece doğrulanmış aşı kayıtlarını gösteren uygulamalara izin verecek

Akıllı telefon pazarında oldukça güçlü bir yere sahip olan Samsung, katlanabilir ekran teknolojisinde de yavaş yavaş pazarda kendisine yer edinmeye başladı. Günümüzde pek çok akıllı telefon üreticisi katlanabilir ekranlı telefon piyasaya sürmese de bazında katlanabilir telefon konseptinde çalışmalar yapıyor. Apple da bu şirketlerden birisi.

Apple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladı

Aslına bakarsanız Apple’ın katlanabilir ekranlı bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı uzun zamandır biliniyor. Bu telefonu beklenenden daha hızlı piyasaya sürmek isteyen şirket ise bunun için yeni anlaşmalar yapmaya başladı. Gelen bilgilere göre LG Display bünyesinde özel bir ekip kuruldu ve katlanabilir iPhone konusunda Apple ile dirsek temasına geçildi.

Apple iki farklı prototip üzerinde çalışıyor olabilir

LG Display daha önce de katlanabilir OLED prototipi için Apple ile birlikte çalışmıştı. Ancak gelen bilgilere göre Apple net bir karar vermediği için birden fazla projeyi gündeme aldı.

Apple, kapaklı katlanabilir iPhone üretimine başlıyor

Diğer yandan Samsung Display de bir süredir Apple ile katlanabilir ekran projesi üzerinde çalışıyor. Bu bilgiden yola çıkarak Apple’ın iki farklı prototip üzerinde çalıştığını söylemek mümkün. İlerleyen yıllarda birden fazla model olacağı için Apple’ın her iki şirketten de tedarik yapması mümkün. Ancak henüz katlanabilir iPhone için net bir tarih yok. Katlanabilir ekranlı iPhone hakkındaki gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 


Spotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar olduSpotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar oldu
Apple M1 işlemcisine özel kötü yazılım ortaya çıktıApple M1 işlemcisine özel kötü yazılım ortaya çıktı

PAYLAŞ