Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor - Haberler - indir.com

Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 18:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon üreticileri sürekli olarak yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyorlar. Samsung ve Huawei gibi üreticilerden sonra Apple’da katlanabilir bir akıllı telefon sunmak adına çalışmalarına başladı. Katlanabilir bir iPhone modeli uzun bir süredir bekleniyor. Bu yönlü sızıntılar gelmeye devam ederken, katlanabilir akıllı telefonlar ekran ve batarya noktasında iki önemli donanıma sahip durumda. Daha öncelerinde esnek bir ekran için patent başvurusu yapan Apple, şimdi ise yapmış olduğu batarya ile tekrar gündeme geldi. Söz konusu yaşanan gelişmeye göre Apple, katlanabilir iPhone bataryası geliştirmelerine başladı.

Apple’dan katlanabilir iPhone bataryası geliyor

Apple Music, Samsung akıllı TV'lere geldiApple Music, Samsung akıllı TV'lere geldi

ABD Patent Ofisi’ne yapılan “Esnek batarya yapısı” başvurusunda bataryanın elektronik cihazlarda büyük yer kapladığı, teknoloji ilerledikçe cihazların daha da güç tüketime ihtiyaç duyduklarından ötürü bataryaların daha büyük ve daha güçlü üretildiklerini belirtiyor. Bununla beraber katı olarak üretilen bataryaların katlanabilmek için tasarlanmış cihazlarda kullanımın çok daha sınırlı olduğu ifade ediliyor. Apple yapmış olduğu başvuruda bu soruna çözüm olarak ise batarya hücrelerinin silindire bölünüp esnek bir panel üzerinde cihaza ayrı ayrı yerleştirilmesi önerisi sunuluyor.

Patentin devamında sorunun çözümü olarak teknik detaylar yer alıyor. Katlanabilir ekrana dair çalışmalarda devam ederken, patent başvurusunun daha önce esnekliği artırılmış bir ekrana dair başvuru da olduğu belirtiliyor. Bakalım Apple’ın söz konusu bu katlanabilir teknoloji çalışmaları, pazarda yeni bir iPhone modeli görmemizi sağlayacak mı göreceğiz.


NHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddettiNHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddetti
Apple Store açılış tarihi için resmi açıklamaApple Store açılış tarihi için resmi açıklama

PAYLAŞ