Apple, Karanlıkta Parlayan LED Işıklı Kablo Patenti Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Karanlıkta Parlayan LED Işıklı Kablo Patenti Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-17 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Karanlık ortamlarda telefonları yada cihazları bağlantı kabloları aracılığı ile şarja takmak oldukça zahmetli bir duruma sebep olabiliyor. Bu noktada Apple bu soruna çözüm olabilmesi adına yeni bir LED ışıklı kabloları ile alakalı girişimde bulunacak. Tüketici elektroniği piyasasında öncü firmalardan olan deneyimli şirket Apple, yaptığı son hamlesi ile küçük ama etkili bir işe girişeceğe benziyor. Neredeyse bütün kullanıcıların sorunu olan karanlıkta zor gözüken kablo girişlerinin üzerine Apple yaptığı patent başcurusu ile karanlıkta parlayak kablolar ile kullanıcıları cihaz bağlantıları noktasında işini kolaylaştıracak. Cihazın durumu ile alakalı bilgileri ise LED ışıklar yardımı ile kablo üzerinde görülebilecek.

Geliştirilecek olan sistem ile durum bilgisi sunmak için birden fazla LED ışıklardan yararlanılacak. Farklı ışık renk tonlamaları ile sinyal verebilecek olan bu kablolarda bulunan ışıklar değişik formatlar ile yanıp sönerek bilgi aktarımını kullanıcıya aktarabilecek. Kullanıcılar ise bu sayede cihazın hangi seviyeye kadar şarj edildiğini anlayacak. iPhone modeller uyku moduna girdiği zaman bilgiler aktarılabilecek. Karanlıkta gözükebilen kablolar piyasada bulunsa bile Apple'ın bu çözümü karanlıkta gözükmesinden daha çok yeni yetenekleride sunuyor.

Apple'ın geliştirmiş olduğu bu çözümün farklı ortamlarda kullanılması bekleniyor. Başlıca USB-C, Lighting, Thunderbolt ve şirkete dair farklı ürünlerin kablo tipleri ve konnektör modellerinde de kullanılabilecek. Kısacası sadece iPhone kullanıcıları değil MacBook ve diğer Apple kullanıcıları bağlantı kablolarında cihazların durumu hakkında kullanıcılar bilgilendirilecek. Apple'ın bu yeni girişimine dair yeni kablo modellerinin ne zaman piyasaya gireceği ise henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ