Apple kameraları artık fiyat/performans ürünü olacak - Haberler - indir.com

Apple kameraları artık fiyat/performans ürünü olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 18:00:09
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Etkinlik

Dünyanın en popüler şirketlerinden Apple çok yakın zaman içerisinde piyasaya çıkaracağı iPhone 13 serisi için yeni bir kamera sistemi üzerinde çalışıyor. Peki bu sistemin söz konusu telefona ne gibi faydaları olacak. 

Yeni iPhone 13 akıllı cep telefon serisinin piyasaya sürülmesi ile beraber Apple'ın tüm modeller için kamera sisteminde bazı değişiklikler yapması beklenen durumlar arsasındadır. Şirketin daha yüksek bir kalitede sensörlerle donatılmış olan modülleri daha çok kullanması bekleniyor ve bu durumda görüntü yakalamak için yeni bir kaliteyi garanti edecek anlamına gelir. 

iPhone 13'de bir özellik daha sızdırıldıiPhone 13'de bir özellik daha sızdırıldı

Konuyla ilgili olarak yapılan değişiklikler Apple'ın paradan tasarruf etmesini ve teslimat sürelerini kısaltmasına yardımcı olacak. Şirket daha önce tedarikçilerinden, daha önce monte edilmiş olan kamera modülleri satın alırken, şimdi ise üretici bileşenlerini tek tek satın alacak. 

Apple kamera konusunda tasarruf edecek

Apple modülün akıllı cep telefon için üretime ve monte edilmiş olan şeklinde değişiklik yapacak. Bu işlerin ve işçiliğin değişeceği anlamına gelir. Görüldüğü üzere bu da üretim birimi başına birkaç avro tasarruf sağlayacak. Apple, iPhone 13'ün montajından tasarruf sağlayacak. Bu sebeple Apple, işleri halletmenin yeni bir yolunu bulmak adına tamamen farklı bir kamera modüllerine sahip olan yeni iPhone akıllı cihazlarının piyasada yerini almasından faydalanacak. Farklı bir deyişle, Apple'ın artık tüm modülü daha önceden monte etmek yerine lensleri ayrı bir şekilde üretmeyi tercih etmesi anlamına gelir. Buna ek olarak ise, tüm bu süreç içerisinde Apple'ın en büyük ortağı olan Foxconn'da gerçekleşecek. Apple'ın almış olduğu bu fikir ve karar, kar marjını en üst düzeye çıkarmak için tüm süreci daha da basit hale getirecek. Farklı bir şekilde belirtmek gerekirse montaj ve üretim süreci daha uygun fiyatlı olacak. Fakat tahmin edileceği üzere bu tasarruflar tüketiciye maalesef ki yansımayacak. 

 


iPhone 13 üretimi 90 milyona kadar artacakiPhone 13 üretimi 90 milyona kadar artacak
iPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebiliriPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebilir
iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü SunacakiPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak

PAYLAŞ