Apple, iPhone'ları Yavaşlatmadan Önce Haber Verecek - Haberler - indir.com

Apple, iPhone'ları Yavaşlatmadan Önce Haber Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz dönemlerde cihazlarını yavaşlattığı ortaya çıkmış ve büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak şimdi şirket güncelleme yapmadan önce kullanıcılara bildirim gönderecek. Bu sayede iPhone yavaşlatma noktasında kullanıcılara güncelleme yapıp yapmama seçeneği sunulmuş olacak. Apple cephesinden bir süre önce yapılan açıklamalarda güncellemeler ile iPhone modellerini yavaşlatıldığı ortaya çıkmıştı. Bu durum için kullanıcılardan özür dilenirken, 2 yıl veya daha uzun süreli iPhone modellerinin işlemci frekansını düşüren şirketin bu hamlesinin pil ömrünü uzatmak için yapıldığı belirtildi. Ayrıca bu hamlenin kullanıcı deneyimini etkilemediği de belirtilmişti.

iPhone Yavaşlatma Öncesi Kullanıcılara Soracak

iPhone Cihazlarda İnternetsiz Müzik DinlemekiPhone Cihazlarda İnternetsiz Müzik Dinlemek

Apple cephesinden alınan yeni karara göre yapılacak olan güncellemelerde bir yavaşlatma içeriği bulunuyor ise bu durum kullanıcılara haber verilecek. Bu sayede kullanıcılar güncelleme içeriğinden haberdar olarak bu sayede güncellemeyi indirecek veya indirmeyecek. Yapılacak bu uyarı sayesinde kullanıcılar iPhonelarını dilerlerse güncellemeyecekler. Ancak güncelleme yapmaları durumunda ise bu yavaşlatma durumunu kabullenmiş olacaklar.

Yeni iPhone modellerinin sahip olduğu donanım iyileştirmeleri ile yavaşlatmaların çok daha az olacağı ifade ediliyor. Apple’ın kullanıcılarına bataryalarını kontrol etmeleri için ve yavaşlatmadan etkilenmemeleri için güncellemeleri devre dışı bırakma önerisi de bulunuyor. Bu noktada Apple yaptığını kabul ederken, seçim durumunu kullanıcılara bırakmış olması oldukça iyi bir hamle diyebiliriz. Kullanıcılar ise diledikleri gibi güncellemelerini yönetebilecek ve seçim şansına sahip olacaklar. Bir sonraki güncelleme ne zaman gelir henüz bilinmiyor.  


iPhone Modellerine %14 Zam GeliyoriPhone Modellerine %14 Zam Geliyor
iPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile GelebiliriPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile Gelebilir

PAYLAŞ