Apple, iPhone'lar İçin Yeni Bir Patent Aldı - Haberler - indir.com

Apple, iPhone'lar İçin Yeni Bir Patent Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefon üreticisi Apple, iPhone cihazların kullanıcı deneyimini üst seviyelere taşımak adına yararlı özellikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise şirketin yeni bir patent daha satın aldığı ortaya çıktı. Söz konusu bu yeni patent ile beraber şirket spam çağrıları tespit edip engelleyebilen bir sistemi devreye sokacak. Google’ın benzer bir işlemi sunması sonrasında Apple’ında bu yönde bir yenilik sunması bekleniyor. Bildiğiniz üzere spam çağrılar sadece iPhone değil tüm akıllı telefon kullanıcılarının başına gelen bir durum olarak biliniyor. Oldukça can sıkıcı bir durum olan spam çağrılara bir önlem alınamıyor ve önüne geçilemiyor. Üretici markalar ise bu durumlara çözümler üretmek için harekete geçmiş durumda.

Apple Spam Çağrıları Engelleyecek

İlk olarak geçtiğimiz günlerde Google cephesinden bu duruma yönelik bir çözüm girişimi ortaya sunulmuştu. Şimdi ise Apple cephesinden bir hamle geleceği şirketin almış olduğu patent dosyası içerisinden belli oldu. “Sahte arama bilgilerinin algılanması” adlı bir patent dosyası üzerine gözüken bu sızıntıya göre şirket gelen aramaların kaynağı dahil birçok detaylı tespit gerçekleştirebilecek. Bu yönde geliştirilen olan parametre sayesinde yasal çağrı kaynakları kullanılacak ve veriler kullanılarak hızlı bir karşılaştırma gerçekleşecek. Bu hızlı tespit sürecinde ise gelen çağrının spam olup olmadığı tespit edilmiş olacak.

Apple’ın geliştirmiş olup, patentini aldığı bu sistem devreye sokulur ise iPhone kullanıcıları artık spam çağrılardan otomatik olarak kurtulabilecek. Ancak bu patenti alması şirketin bu özelliği aktif edeceği anlamına da gelmiyor. Çünkü geçmiş dönemlerde Apple’ın birçok patenti satın alıp henüz kullanıma sunmadığı biliniyor. Ancak spam çağrılar artmaya devam ederken bu özelliğin iPhone’lar için gerekli olması bekleniyor. Bakalım yakın zamanda iPhone cihazlar spam çağrıları otomatik olarak engelleyecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ