Apple iPhone Yasağı İçin Bir Güncelleme Sunmaya Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Apple iPhone Yasağı İçin Bir Güncelleme Sunmaya Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-14 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere iki dev şirket olan Qualcomm ve Apple arasındaki yaşanan patent problemlerini geçtiğimiz gün yaptığımız haber ile sizlere aktarmıştık. Son olarak Qualcomm’a yapılan patent ihlallerinden ötürü Apple’ın mahkeme kararı ile beraber iPhone X modelinden iPhone 6s serisine kadar olan tüm modellerinin satışlarının Çin pazarında durdurulma kararı alınmıştı. Bu kapsamda ise Apple’In fotoğrafların yeniden boyutlandırılması ve dokunmatik ekranda uygulamaların yönlendirmesi konularında söz konusu iki patenti ihlal ettiği ifade edilmiş ve bu gerekçe ile mahkeme sorunları ortaya çıkmıştı. Apple ise mahkemeye yaptığı açıklamada “Tüm iPhone modelleri Çin’de müşterilerimiz için kullanılabilir” açıklamasını ifade etti.

Apple Yasağı İçin Güncelleme Geliyor

iPhone XR, DxOMark Sonuçları ŞaşırttıiPhone XR, DxOMark Sonuçları Şaşırttı

Qualcomm’un yapmış olduğu Apple ürünlerini yasaklama çabasına ise Apple cephesinden çaresizlik olarak bir ifade kullanılmıştı. Şimdi ise yaşanan bu durumlar sonrasında Apple cephesinden söz konusu yasaklama ile alakalı yeni bir güncelleme yayınlanacağı açıklandı. Apple söz konusu patent ihlallerini kaldırmak için yeni bir güncelleme sunacak. Çin’de yer alan iPhone modelleri için sunulacak olan bu güncelleme ile beraber sorunun düzelmesi düşünülüyor. Çin’de şuan için iPhone satışları devam ederken güncelleme sonrasında ise patent ihlallerinin kalkması ve düzelmesi bekleniyor.

Son dönemlerde Apple’ın ekonomik anlamda zor zamanlarda olduğu ve iPhone cihazlara ise olan talebin azaldığı gündeme geliyor. Bu tarz yasaklamalar ile beraber marka itibarı etkilenen şirketin bu sorunları kısa bir süre içerisinde gidermesi düşünülüyor. Bu kapsamda Apple sorunu çözmek için güncellemeyi hazırlarken mahkemeden ise konunun tekrardan değerlendirilmesi adına bir istekte bulunuldu. Bakalım söz konusu güncelleme sonrasında Çin’de bulunan iPhone modellerinin patent ihlalleri düzelip Qualcomm ile yaşanan bu patent savaşları bitecek mi göreceğiz. Güncellemenin sadece Çin’e özel olacağını belirtelim.  


iPhone Xs Max İçin Sürpriz Bir Aksesuar GözüktüiPhone Xs Max İçin Sürpriz Bir Aksesuar Gözüktü
iPhone'lar neden eskisi kadar satmıyor?iPhone'lar neden eskisi kadar satmıyor?
iPhone XR Satışları için Sınırlar ZorlanıyoriPhone XR Satışları için Sınırlar Zorlanıyor

PAYLAŞ