Apple iPhone X, XS ve Max hakkında hatalı bilgi vermiş - Haberler - indir.com

Apple iPhone X, XS ve Max hakkında hatalı bilgi vermiş

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 11:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'a, iPhone X, XS ve Max serisi hakkında ekran boyutu ve çözünürlüğü konusunda yanlış bilgi verme gerekçesinden ötürü dava açıldı. 

Geçtiğimiz Cuma günü, Apple'a bir dava açıldı. Açılan davanın gerekçesi ise Apple'ın iPhone X, XS ve Max serisi hakkında yanlış bilgi verilmesinden ötürü. İki kişi tarafından açılan davada Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kaliforniye Bölge Mahkemesine açtığı davada Apple'ın iPhone X, İphone XS ve İphone XS Max cihazlarının piksel sayıları ve boyutları hakkında yanlış bilgi  verilmesi ve reklam yapılması dolayısı ile dava açıldı. Davayı açan davacılar mahkemenin bu şikayeti grup davasına çevirmesi için mahkemeye talepte bulundu. Ancak tüm bu gelişmeler gerçekleşirken Apple tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. 

iPhone X'in 5.8 inç ekran özelliği olması gerekirken esasında 5,6875 inç ekran özelliğine sahip 

Açılan davada, akıllı telefon sektröü devi Apple'ın ekran olmayan kenar bölgeleri de ekran olarak saydığına dikkat çekildi. Açılan davada 55 sayfalık bir dosya oluşturuldu. Bu dosyada yeni iPhone cihazların ön yüzünün tıpkı reklamlarda ifade edildiği gibi "Tamamen ekran" olmadığı gerek raporlarla gerek detaylı anlatımlarla ifade edildi. Bu durumu davacılar örneklerle açıklarken şu örneği verdiler; iPhone X'in 5.8 inç ekran özelliği olması gerekirken esasında 5,6875 inç ekran özelliğine sahip olduğu iddia ediliyor. Aynı zamanda davacılar iPhone X serisi akıllı telefonların reklamlarında ifade edildiğinden daha düşük bir ekran çözünürlüğüne sahip olduğu dikkate çekildi. Apple göre iPhone X'in çözünürlüğü 2436 x 1125 piksel olması gerekiyor. Fakat ürün her piksel de kırmızı, yeşil ve mavi alt piksellere mevcut değil. Bakalım ilerleyen günlerde Apple cephesinden herhangi bir açıklama gelecek mi? Hep birlikte ilerleyen günlerde bunu göreceğiz. 





PAYLAŞ