Apple iPhone Ve iPad Cihazlarda Kripto Madenciliğini Yasakladı! - Haberler - indir.com

Apple iPhone Ve iPad Cihazlarda Kripto Madenciliğini Yasakladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Çağın teknolojilerinden biri olan kripto para madenciliği, artık bilindiği üzere dijital bir üretim şekline sahip. Bu nedenle de sanal para olarak adlandırılıyor. Kripto para madenciliği için, güçlü ekran kartlarının ve üretim yapacak olan cihazın yine güçlü bir işlemciye sahip olması gerekiyor. Bu nedenle üretim işlemi her cihaz üzerinden yapılamıyor. Kripto para üretimi yapmanıza yardımcı olacak bir diğer sistem de kendi kontrolünüz altına alabileceğiniz yüzlerce, binlerce bilgisayar. Bu yöntem de korsanlığa girdiği için suç olarak kabul ediliyor ve uygulanması yasak.

Apple, kripto para madenciliğine kendi cihazları üzerinde izin vermeyecek

Sanal paraların üretim aşamasında, kripto para madenciliğinde iPad ve iPhone cihazlarının kullanıldığı bir süredir biliniyordu. Geliştiriciler, iPad ve iPhone cihazlarında, kullanıcıların cihazları kendi madencilik işleyişlerine ekleyebilmek adına bazı kodlar yayıyorlardı ve Apple da bu durumun farkındaydı. Bu kodlar, işlemcinin ağır gelmesine ve cihazın donmasına ya da kasmasına neden olabiliyordu. Apple bu durumları göz önünde bulundurarak, kendi cihazları üzerinden kripto para madenciliğinin yapılmasını yasakladı. Şirket, normal şartlarda kripto para uygulamalarının yayınlanmasına izin veriyor. Fakat bundan sonra bulut madenciliği olarak adlandırılan bu sistemin önünde duracak. Apple bu amaçla bir yönerge yayınladı ve bu yönerge yalnızca geliştiricilere ithafen hazırlandı.

Apple, piyasaya henüz yeni sürülecek kripto paralar için de yasak getirdiğini yönergeye ekledi. Yeni para birimi, ilk etapta kendisini insanlara duyuracak ve belli bir süre yatırım alacak. Apple, bu süreçte  ICO'ları desteklemeyecek. Daha önce Google da kripto para reklamlarını yasaklamıştı ve bu konuda tepki alsa da şirketlerin bu tutumunun tek sebebi güvenliği sağlayabilmek.





PAYLAŞ