Apple, iPhone üretimini Çin'den kaydırıyor - Haberler - indir.com

Apple, iPhone üretimini Çin'den kaydırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 18:25:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple cephesinden cihaz üretim noktasında yeni bir karar alındı. Buna göre Apple Hindistan üretimi olan cihazlar için karar verdi. Hindistan’daki üretimi için Salcomp şirketiyle uzun bir süredir çalışan marka, üretimi artırarak piyasadaki dengeyi değiştirmeyi hedefliyor. Bu noktada Hindistan üretimi iPhone modeller dünya pazarına açılıyor. Salcomp şirketi iPhone üretimi noktasında tedarikçi konumunda bulunuyor. Yüklü bir yatırım alarak şirket üretimi arttırmayı hedefliyor. Salcomp ayrıca şarj aleti üreticisi konumunda da bulunurken, artık iPhone üretimine de başlayacak. Bu sayede ABD ve Çin arasında yaşanan sorunlar sonrasında ABD öne geçmiş olacak.

Apple’dan Önemli Üretim Hamlesi

iPhone 11'e benzerlii Huawei Nova 6 SE'nin detayları sızdıiPhone 11'e benzerlii Huawei Nova 6 SE'nin detayları sızdı

Daha önce ABD’de Apple ve diğer markaların Çin’de üretim yaptırması gündeme gelmişti. Trump ise üretimlerin ABD tarafına geçmesini istemişti. Ancak ABD tarafında üretim yerine kurulu fabrikaya geçen Apple, ilk parti iPhonelar üreterek dünya pazarına sundu. Bu sayede Dünya genelinde Hindistan üretimi iPhone’lar kullanılmaya başlanmış oldu. Ayrıca üretim maliyetinin de ucuz olmasından ötürü şirket Hindistan’ı seçmiş oldu. Yaklaşık 278 milyon dolar  yatırım ile başlanan iPhone üretimi, Nokia’nın 10 yıl önce kullanmayı bıraktığı Chennai şehrinde yer alan fabrikada gerçekleştirilecek. Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ravi Shankar Prasad tarafından yapılan açıklama da  “Bu ürün Hindistan’da üretilmiştir. Bugün güzel bir gün. Bununla birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlanacak” sözleri dile getirildi.

Hindistan’a bakıldığı zaman Apple’ın en çok satış yaptığı ikinci ülke konumunda bulunuyor. ABD ve Çin arasında yaşanan ticari savaştan olumlu yararlanmak isteyen Hindistan, büyük şirketlerin üreticisi olma noktasında ilerlemeye devam ediyor. Eylül ayında özel üretim yapan şirketlere vergi indirimi getiren Asya ülkesi, Mart 2020 tarihinin sonuna kadar 1.6 milyar dolarlık iPhone ve iPhone parçası ihraç etmeyi hedefliyor.


iPhone 11, 5999 TL'ye Migros'ta satılacak!iPhone 11, 5999 TL'ye Migros'ta satılacak!

PAYLAŞ