Apple, iPhone üretimini bir kez daha azaltıyor - Haberler - indir.com

Apple, iPhone üretimini bir kez daha azaltıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-23 20:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Yeni bir yıla girme hazırlığı yaparken Apple tarafında işler kötüye gitmeye devam ediyor. Son dönemlerde mahkeme kararları ve satış rakamları konusunda oldukça sıkıntı yaşayan Apple, iPhone üretimini bir kez daha azaltıyor

Apple, iPhone üretimini bir kez daha azaltıyor

Yeni bir yıla girerken Apple cephesinde gerilim sürmeye devam ediyor. Qualcomm şirketi ile anlaşmazlıklar ve mahkeme kararları yüzünden bazı ülkelerde, bazı iPhone modellerinin satışı yasaklanmıştı. Bu durum zaten Apple şirketinin zararına olurken, yeni iPhone modeli olan XR, Xs ve Xs Max'in üretimini de azaltacak. Yeni nesil iPhone modellerinin satılmamasından dolayı böyle bir karar alan şirket bu günlerde oldukça sıkıntılı bir dönem geçirmeye devam ediyor. Çünkü o kadar hazırlık yapmasına rağmen yeni çıkan iPhone modelleri istendiği kadar satmadı ve daha öncesinde üretiminde bir kez daha düşürülme olayı olmuştu. Şimdilerde ise tekrar bir ayarlama yaparak bu cihazların tekrar üretimini azaltacak.

Apple Çin'le barışmaya çalışıyorApple Çin'le barışmaya çalışıyor

Almanya'da Apple satışları durduruluyor mu?

Ünlü analist Jun Zhang, genel olarak Apple şirketinin iPhone modellerinin üretiminin, 4 milyon birim azaltılacağını tahmin etti. Bundaki en büyük aslan payı ise iPhone XR modeline düşecek. Çünkü bu model şirketin beklediği kadar satış rakamına ulaşamamış ve büyük bir hüzün yaratmıştı. Şirket daha öncesinde ise bu modelin üretimini azaltma yoluna gitmişti. Bu azaltmadaki en büyük neden ABD ile Çin arasında süren ticaret savaşı olarak görülüyor. Apple, iPhone modelleri Çin'de çok popüler ve sadece bu ülke içerisinde 70 milyon yeni nesil iPhone'a ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Çin hükumeti tarafından ABD ve Başkan Trump'ın üzerinde baskı kurmak için iyi bir taktik olacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Apple şirketi zaten Qualcomm ile gergin olaylar yaşarken bu derece yasaklamaların gelmesi de şirketi büyük zarara sokmaya devam ediyor. Yakın bir tarihte çıkartmış olduğu yeni nesil iPhone modellerinde beklediği kadar satışa ulaşamayan şirket bu konuda oldukça hüzünlenmişti. Bu satışları rakamlara bakmadan da bilmek mümkündü. Daha önceki modellerde kilometrelerce kuyruğa giren insanlar, yeni modelde sadece birkaç yüz metrelik kuyruk oluşturmuşlardı. Bu da en uzun kuyruktu. Yani şirketin yeni telefonu zaten büyük bir hayal kırıklığı yaratırken bazı ülkelerde diğer çok satan telefonların da yasaklanması gerçekten şirketi oldukça üzmüştür.


Apple uygulama içi hediye gönderme dönemini başlatıyorApple uygulama içi hediye gönderme dönemini başlatıyor
Apple çentik yüzünden davalık olduApple çentik yüzünden davalık oldu
Yeni Nesil iPad Pro Hakkında Apple'dan Çarpıcı İtirafYeni Nesil iPad Pro Hakkında Apple'dan Çarpıcı İtiraf

PAYLAŞ