Apple iPhone üretim sayısıyla rekor kıracak - Haberler - indir.com

Apple iPhone üretim sayısıyla rekor kıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-29 13:02:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın 2020 senesinde piyasaya sürmesi beklenen iPhone SE 2(iPhone 9) ve iPhone 2 modellerine karşı meraklı bekleyiş devam ediyor. Bu cihazlarla satış rekorları kırması beklenen teknoloji devi 2020 senesinde 195 milyon iPhone üretimiyle rekor kıracak. 

AppleInsider tarafından elde edilen bilgilere göre Apple 2019 senesinin son çeyreğinde 70 milyonun üzerinde iPhone üretimine imza attı. Bu üretimin yüzde 74’lük kısmını kapsayan iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleri 52 milyon adet üretim sayısına ulaştı. 

Apple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyorApple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyor

2020 senesinin ilk çeyreğinde üretim gücünü yüzde 12 oranında arttırarak 46 milyon yeni iPhone üretmesi beklenen Apple’ın ürünlerinin 6 milyonluk kısmını iPhone SE 2 modelinin kapsayacağı öngörülmekte. 

Apple ürünlerine ilginin yoğun olması bekleniyor 

2016 senesinde piyasaya sürülen iPhone SE modelinin istatistiklerine dayanarak elde edilen bu varsayımlar önümüzdeki yılın Apple için oldukça karlı geçeceğini gösteriyor. 

Bu doğrultuda 2020 senesinin ikinci çeyreğinde Apple’ın yaklaşık 43 milyon iPhone üretimini gerçekleştirmesi bekleniyor. 20 Ocak tarihi itibariyle hisse senedi fiyat hedefini 350 dolara çıkaran şirketin iPhone SE 2 modeline ve 5G teknolojisiyle gelişecek yeni ürünlerine de ilginin yoğun olması bekleniyor.

Araştırmacılar ve analistlerin ortak düşüncesi ise Apple’ın 2020 mali yılı içinde 195 milyon iPhone üretimi gerçekleştireceği yönünde. Şirket ön görülen bu başarı hedeflerine erişebilecek mi ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Apple ile ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Apple Broadcom'la anlaştı!Apple Broadcom'la anlaştı!
Apple'ın yakında tanımak için hazırlandığı yeni ürünlerApple'ın yakında tanımak için hazırlandığı yeni ürünler

PAYLAŞ