Apple iPhone logosu için yeni bir patent aldı - Haberler - indir.com

Apple iPhone logosu için yeni bir patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple tarafından yapılan yeni patent başvurusu, şirketin iPhone akıllı cihazlardaki logosunu yeni bir lazer tabanlı yöntemle oluşturmayı hedeflediğini gösterdi. Yeni yöntemle beraber logo, çok katmalı bir şekilde oluşturulacak ve mavi, yeşil, sarı gibi üç farklı rengi bünyesinde barındıracak. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (PTO) tarafından yayınlanan yeni bir patent, Apple'ın iPhone akıllı cihazların arka kısmında yer alan logo için yeni bir deneme yapmaya niyetlendiğini gösteriyor. Söz konusu bu yeni patent, yeni nesil iPhone akıllı cihazların arka kapağı için zaman içerisinde silinmeyen bir logo hedefliyor. Lazer tabanlı yeni yöntemle beraber çeşitli renklerden meydana gelen çok katmanlı bir tasarım hazırlanması planlanıyor. 

Söz konusu bu yeni yöntemin, şimdiki logoyu alıp geleceğe taşımak gibi bir konsept sunacağı da belirtilen durumlar arasındadır. Elbette patent söz edilen bu yöntem, renk şeritleri değil değişen renklerin bir karışımı olacak. Apple, lazer işlemini bir adım daha ileriye taşımak isterse arka yüzeyin tamamı, tıpkı bazı Huawei ve Samsung telefonlar gibi renk değiştiren bir görünüme sahip olabilir.

Hangi iPhone modellerinin iOS 14'e güncellenecek?Hangi iPhone modellerinin iOS 14'e güncellenecek?

Çok katmanlı yeni iPhone logosu

Patent bilgileri arasında yer alan bilgilere göre cihaza dışarıdan takılan bir kılıfın üzerinde logolar genellikle zaman içerisinde siliniyordu. Yeni lazer yöntemi ile beraber çok katmanlı olan logo, cihazın içine işlenecek. Şu an için nasıl olduğunu anlayamasak da farklı optik özelliklere sahip iki ayrı katman olacak. Bu da logonun farklı bir görünüş kazanmasını sağlayacak. Patent siyah beyaz olduğu için değişebilir renklerin görselleştirilmesi mümkün olmadı. Patent içerisinde yer alan bilgilere bakılırsa işaretlemeyle beraber bütün bölgenin ya da elektronik cihazın önemli orandaki dış yüzeyinin renginde değişiklik yapılabilir. Bir örnekte, logo bir elektronik cihazın arka kısmını büyük oranda kaplıyor. Logonun yeni patentinde, bu çok katmanlı işaretin renkleriyle ve diğer optik özellikleriyle tarif edileceği belirtiliyor. 

Tüm bu bilgilere ek olarak çok katmanlı yapının renk katmanları, optik olarak yoğun katmanları ve renklendiricileri gibi ögeleri karakteristik bir renkle (örneğin cihazın kendi rengiyle) tarif edilebilecek. Simgenin renkleri, çok katmanlı yapı ve çok katmanlı yapının çeşitli katmanları bir renk modeli kullanılarak karakterize edilebilecek. Renk aralığı; kırmızı, mavi, sarı, yeşil, mor ve diğer renkleri içerecek.


iPhone kullanıcılarını sevindirecek iki yeni özellik yoldaiPhone kullanıcılarını sevindirecek iki yeni özellik yolda
Google iPhone ve iPad modelleri için güvenlik desteğini arttırıyorGoogle iPhone ve iPad modelleri için güvenlik desteğini arttırıyor
iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?

PAYLAŞ