Apple, iPhone için Almanya'da formülü buldu! - Haberler - indir.com

Apple, iPhone için Almanya'da formülü buldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 08:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Almanya'da yaşanan bir patent davası nedeniyle iPhone satışı yasaklanan Apple, mevcut cihazlarını satmak adına farklı bir yola başvuracak. İşte Apple'ın yeni çözümü ve yaşanacak yeni süreç. 

Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı!

Apple animoji kataloğunu genişlettiApple animoji kataloğunu genişletti

Qualcomm ve Apple arasında yaşanan patent sorunu, Apple'ın Almanya'daki satışlarına ciddi bir etki yapmıştı. Donanımlarda patent ihlaline neden olan teknolojiler olması nedeniyle Apple cihazlarını Almanya sınırları içerisinde satamazken iPhone satışı yasağının kaldırılması adına yeni bir yönteme başvuruldu.

Apple ve Qualcomm'un patent davası bitmedi

İki firma arasındaki patent davasının sonuçlanmaması Apple’ın satışlarda geç kalmasına neden oldu. öyle ki ülkedeki satış rakamları oldukça düşük seviyelerde seyrediyor. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Apple  ise iPhone 7 ve iPhone 8’de yer alan donanımları kapsayan satış yasağını kaldırmak adına telefonlarda yer alan bu donanımları patent sorunu olmayan diğer donanımlarla değiştirmeyi hedefliyor. Patent ihlaline sebep olan donanımların kaldırılması sayesinde Apple adına herhangi bir engel kalmayacağı gibi Almanya'da satış dönemi de sorunsuz bir şekilde başlayabilecek. Almanya'nın yanı sıra Çin’de de benzer bir durumla karşı karşıya kalan Apple, bulduğu bu çözüm sayesinde mevcut durumu kurtarma şansına erişecek. 

Apple'a Almanya'da yasak!

Apple ve Qualcomm arasındaki sorun neden yaşanmıştı?

Apple’ın Qorvo’dan aldığı ürünlerde Qualcomm’a ait “envelopo tracking” patenti kullanıldığı ortaya çıktığından dolayı Apple dolaylı da olsa Qualcomm ile karşı karşıya kaldı. Pil tasarrufuna yönelik geliştirilen özelliği cihazlarında kullanmaya başlayan Apple, Qualcomm ile karşı karşıya gelerek bu konuda ciddi bir problem yaşamıştı. 2 yıldan beri süren davada iki taraf için de herhangi bir karar alınamazken bu durum en çok satışlarında aksama yaşayan Apple’ı etkilemişti. 

iPhone 7 ve iPhone 8 için yasak gelen o ülke


Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte BulunduApple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

PAYLAŞ