Apple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacak - Haberler - indir.com

Apple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın cihaz ağı, kablosuz bir bağlantı ağı kurarak internet erişimi olmayan iPhone ve diğer cihazların bulunmasını sağlıyordu. Bu ağ artık farklı firmalara da açılabilecek. Apple’ın Find My sistemi, yeni güncelleme ile beraber üçüncü parti cihazların konumlarını tespit etmek için iPhone ağını kullanacak. WWDC'de açıklandığı üzere şirketi Apple cihazlarının kablosuz bağlantı yöntemlerini kullanarak cihazların konumlarını tespit edebilecek ve bu sayede internet erişimi ihtiyacı duymayan cihazlar da kayıp olduğu anda kolaylıkla bulunabilecek. Bu sistemi kullanma ihtimali en yüksek olan firma ise şimdilik Tile.

Geliştirici şirketlere yeni bir kapı açarak Find My ağını kendileri için kullanmalarına izin verecek olan Apple, bu yolla tabii ki herkesin gizliliğini de koruyacak. Söz konusu bu sistemin amacı, internet erişimi olmayan fakat öncesinde bu ekosisteme yerleştirilmiş cihazların konumlarının tespit edilmesinde ve sunucu ile paylaşılmasında kendi cihazlarından faydalanacak. Şimdiye kadar Find My ağı kayıp iPhone, MacBook, iPad, Apple Watch gibi cihazları bulmak için kullanılıyordu ve bunu internet bağlantısı olmasa bile çevredeki aynı ekosistemde yer alan cihazların yardımıyla yapabiliyordu. Firma, bu ağı diğer cihazlara da açarak kullanıcılara kolaylık sağlarken geniş cihaz ağını değerlendirmek istiyor.

Apple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecekApple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecek

Apple tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre tüm süreç uçtan uca şifreli, anonim ve ileri seviyede veri ve enerji verimli. Bunun anlamı, sistemin aktif olması cihazınız üzerinde fark edilebilir bir yavaşlama, veri tüketimi ya da enerji harcaması yaratmayacak. Benzer sistem, Apple ve Google arasında ortak olarak üretilen COVID-19 takip sisteminde de kullanılıyor. 


Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?
Samsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacakSamsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacak
Apple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilirApple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilir

PAYLAŞ