Apple iPhone 6 Tanıtımı (Canlı Bloglama) - Haberler - indir.com

Apple iPhone 6 Tanıtımı (Canlı Bloglama)

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Apple'ın uzun zamandır beklenen etkinliğiyle beraberiz. Yeni iPhone'un haricinde başka ürünlerinde tanıtılacağı etkinlik için canlı blog yazımızı haberimizde bulabilirsiniz.

Etkinlik Türkiye saatiyle 20:00'da yayınlanan etkileyici bir video ile başladı. Hemen arkasından Apple CEO'su Tim Cook iPhone serisinin evrimini anlatıyor ve yeni iPhone videosunu katılımcılarla paylaşıyor.

Yeni iPhone'un adı iPhone 6, daha geniş ekranlı boyutlu versiyonunun adı ise iPhone 6 Plus olarak lanse edildi.

iPhone6

Sahneye şimdi Phil Schiller çıktı ve yeni iPhone 6'yı anlatmaya başladı. Yeni iPhone 6'nın ekran boyutu 4.7 inch, iPhone 6 Plus'un ekran boyutu ise 5.5 inch. Eski nesile göre yeni iPhone'lar daha geniş ekran boyutuyla çözünürlüğe sahip olduğu gibi daha iPhone 6- 6.9mm ve iPhone 6 Plus ise 7.1 mm kalınlığında.

iPhone 6 kalınlık

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, Apple'ın tasarladığı yeni nesil A8 işlemci ve M8 grafik işlemci kullanacak. A8 işlemciler daha hızlı işlemci gücüne ve daha hızlı grafik işlem gücüne sahip. İşlemci yüksek kare hızlarında oyun oynuyor gibi performans sergileyecek. Ayrıca iPhone 6 telefonlar eski nesile göre %50 daha fazla işlem gücüne sahip.

iPhone 6'nın çözünürlüğü 1334 x 750, iPhone 6 Plus'ın çözünürlüğü ise 1920 x 1080. Hem çözünürlük hem de işlemci yönünden daha güçlü hale getirilen yeni nesil iPhone'larda daha uzun süre oyun oynamakta mümkün olacağı gibi daha uzun süreli pil ömrü sağlayacaklar. iPhone 6, 14 saat 3G konuşma süresi vaad ediyor.

Fitness uygulamaları için geliştirilen M8 hareket işlemcisi kullanıcıların yaptıkları aktiviteleri detaylı bir şekilde analiz edebiliyor. Örnek olarak yürümek ve bisiklet sürme aktiviteleri farklı şekillerde algılanıyor.

iPhone6 M8 işlemci

iPhone 6, 8MP iSight kameraya, True Tone flash desteğine, 2.2 diyafram aralığına ve daha hızlı fokus özelliğine sahip olup yenilenen kamerada optik görüntü sabitleme teknolojisi kullanılmış. Bu teknoloji sayesinde çekilen görüntülerdeki titreşim daha az olacak. Ayrıca yeni iPhone'lar Time Lapse özelliğiyle birlikte geliyor. Panorama görüntüleri 43 MP'e kadar çıkabilecek.

120/240 fps ağır çekim özelliği eklenen yeni iPhone'larda 240 fps'lik ağır çekim özelliği katılımcılar tarafından büyük alkış alıyor. iOS8'le birlikte gelecek olan yeni nesil iPhone 6, FaceTime HD kamera sayesinde yüzde 81 daha fazla ışık alacak. Ayrıca FaceTime HD kamerada yeni bir sensör kullanılmış.

iPhone 5 'e göre iPhone 6 üç kat daha fazla Wi-Fi hızına sahip olacak. Yeni mesaj uygulamasıyla iPhone 6 sayesinde hızlı sesli mesaj gönderilebilecek.

iPhone 6 Fiyatları

Cihazlar 19 Eylül'den itibaren ilk olarak Amerika'da satışa çıkacak. 12 Eylül'den itibaren de ön sipariş verilebilecek. Yıl sonuna kadar 115 ülkede satışa sunulacağı açıklanan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın 2 yıl kontratlı olarak 16 GB 199 Usd, 64 GB 299 Usd ve 128 GB 399 Usd fiyatla satışa sunulacak.

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8 ise 17 Eylül'den itibaren ücretsiz kullanıma sunulacak.





PAYLAŞ