Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdi - Haberler - indir.com

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 13:10:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Apple, iPhone 5 için verdiği tamir desteğini tüm ülkelerde 30 Ekim itibarıyla son verdi. Böylelikle iPhone 5 de şirketin zamanı dolan ürünler listesinde artık yerini almış oldu.

Apple telefonlarının üretimine son verse bile, en az beş yıl daha parça ve tamir desteği sunmaya devam ediyor. Şirket bu beş yıl boyunca, sürenin sonunda ürünleri "klasik" veya "satıştan kaldırılmış" şeklinde etiketler atmaya başlıyor. Ancak Apple'ın bu politikasına istisna uygulanan iki kısım var. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ve Türkiye'de "satıştan kaldırılmış" olarak tanımlanan ürünler için bile hala iki yıl fazladan teknik destek sağlamak gerekiyor.

iPhone 5S ile Adımlarınızı SayıniPhone 5S ile Adımlarınızı Sayın

Türkiye içinde geçerli!

5+2 Yıllık Parça ve Tamir desteği, Türkiye'deki Apple'ın iPad ve Mac'leri için geçerli. iPhone'lar için söz konusu bu mevzuat uygulanmıyor. Dolayısıyla iPhone 5, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin dışında tüm dünyada "süresi dolan" bir ürün etiketi halini alıyor. Kaliforniya'da ise cihaz için "klasik" etiketi kullanılmaya devam ediyor.

Apple internet sitesinde klasik ve satıştan kaldırılan bütün ürünlerinin listesine yer veriyor. Bu listeye iPhone 5 dışında yeni bir cihaz şu anlık eklenmediği görülüyor. Apple ürünlerin tamir desteğinin süresi konusunda sadece bu liste üzerinden bilgiler veriyor. Söz konusu listenin son olarak 15 Ekim'de güncellenen Türkçe versiyonunda iPhone 5'i bu listede görmek mümkün olmuyor. Ancak 31 Ekim'de güncellenen İngilizce versiyonunda iPhone 5'in ismini görebiliyoruz.


iPhone 5S için Yeni TV ReklamıiPhone 5S için Yeni TV Reklamı
Apple, iPhone 5 Uyut-Uyandır Tuşunu Ücretsiz DeğiştiriyorApple, iPhone 5 Uyut-Uyandır Tuşunu Ücretsiz Değiştiriyor
Apple'dan Kampanya 'iPhone 4'ü getir, iPhone 5S'i götür'Apple'dan Kampanya 'iPhone 4'ü getir, iPhone 5S'i götür'

PAYLAŞ