Apple, iPhone 13'de rekor satış bekliyor - Haberler - indir.com

Apple, iPhone 13'de rekor satış bekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-27 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone 12 satışları ile geçtiğimiz çeyrek içerisinde rekor kırmayı başaran Apple, iPhone 13 satışlarından da benzer bir rekor kırmayı hedefliyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın yeni nesil akıllı cep telefon modellerini kapsayan iPhoen 13 serisinin, gelecekteki eylül ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor. Yeni iPhone akıllı cihazların tanıtım tarihi her geçen gün daha da yaklaşırken, ABD'li şirket şimdiden yeni bir satış rekoru hedefliyor.

Apple, geçtiğimiz yıl ekim ayı içerisinde 4 yeni iPhone 12 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Her ne kadar iPhone 12 mini beklenen satış rakamlarına erişememiş olsa da serinin diğer modellerinden Apple oldukça memnun gözüküyor. Özellikle geçtiğimiz yılın son çeyreklik sürecinde paylama yaşayan iPhone satışları, şirketin kasasına 100 milyar dolar daha fazla para girmesi söz konusu oldu

iPhone RAM temizleme nasıl yapılır?iPhone RAM temizleme nasıl yapılır?

iPhone 13 serisinden de benzer rekor bekleniyor

Konuyla ilgili çalışmalar yapan uzmanlara göre benzer bir rekor, iPhone 13 modelleri ile de yaşanabilir. Analistler, iPhone 12 için koyulan 80 milyon adetlik  başlangıç tahminini iPhone 13 için 100 milyona yükseltmiş durumdadır.

Şu an için Apple'un Asyalı tedarik zincirlerinde herhangi bir artış veya azalış söz konusu gibi gözükmüyor. Bu bilgilere göre şirketin yeni yılın ilk çeyreğinde 56-62 milyon arası, ikinci çeyrekte ise 45 milyon civarında iPhone satacağı tahmin ediliyor. Aynı zaman içerisinde 2021 yılı genelindeki iPhone satış tahminlerini de yükselten analistler, bu rakamı 250 milyon adede kadar çıkardı.

Gelmiş geçmiş en pahalı iPhone

iPhone 13'ün tasarım ve performans açısından çok yönlü iyileştirmeleriyle beraber fiyatı da aynı anda yükselecek gibi gözüküyor. Söz konusu bu serideki en üst modelin tarihin en pahalı iPhone'u olması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


iPhone 13 serisi ekran altı parmak izi tarayıcıya sahip olabiliriPhone 13 serisi ekran altı parmak izi tarayıcıya sahip olabilir
iPhone 12, 5G testinde sona kaldıiPhone 12, 5G testinde sona kaldı
Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacakApple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak

PAYLAŞ